Etusivu » Asuntolainan kilpailutus » Esittelyssä OP Asuntolaina

Esittelyssä OP Asuntolaina

Osuuspankki on suomalaisten luottopankki, mitä tulee asuntolainan nostamiseen. Tutustu pankin asuntolainaan tarkemmin alla, ja kilpailuta samalla oma asuntolainasi vaivattomasti Summarumin kautta.
Ladataan lomaketta..

Löydä asuntolainatarjousLöydä edullisin asuntolainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Asuntolainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia.

Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

2
Vertaa asuntolainatarjouksia
Viimeistään seuraavana arkipäivänä hakemuksen lähettämisestä saat sähköpostia siitä, miten hakemuksesi käsittely etenee, sekä siitä mille eri toimijoille lainahakemuksesi on toimitettu.

Tämän jälkeen voit saada yhteydenottoja tai lainatarjouksia suoraan lainanantajilta.
3
Hyväksy asuntolainatarjous
Kun olen vastaanottanut asuntolainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Millaista asuntolainaa OP tarjoaa?

OP:lta voi hakea lainatarjousta kuka tahansa. Lisäksi asuntolainatarjousta voi pyytää jo ennen kuin ostettava kohde on edes tiedossa, sillä tarjouspyyntö ja alustava lainatarjous ei sido hakijaa mihinkään. OP tarjoaa erikokoisia asuntolainoja, joskin ajatuksena on, että lainan takaisinmaksuaika olisi enimmillään 20 vuotta ja lainan kuukausierät olisivat enintään 35 % hakijan kuukausittaisista nettotuloista.

Lainahakemuksen voi kuitenkin tehdä tilanteessa kuin tilanteessa, sillä tilanteita tarkastellaan yksilöllisesti ja tarjoukset räätälöidään henkilökohtaisiksi.

Hyvä tietää

Takaisinmaksussa OP pyrkii joustamaan elämäntilanteiden mukaan esimerkiksi antamalla vapaata asuntolainan lyhennykseen.

Luoton takaisinmaksuturva sen sijaan on vakuutus, joka auttaa työttömyyden, työkyvyttömyyden, vakavan sairastumisen tai kuolemantapauksen vaikeuttaessa asuntolainan maksamista. Korkokatolla taas voidaan varmistaa, etteivät kuukausilyhennykset kasva missään vaiheessa kohtuuttomiksi.

Ennen lainahakemuksen lähettämistä pankille, kannattaa hyödyntää OP:n asuntolainalaskuria. Sen avulla saat vinkkiä esimerkiksi siitä, miten lainan takaisinmaksuaika ja korot vaikuttavat lainan hintaan. OP:lta saat myös rakennuslainaa.


Miksi kilpailuttaa asuntolainat Summarumilla?

  • Kilpailutat palvelussamme vain yhdellä hakemuksella useita kotimaisia pankkeja
  • Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
  • Kilpailuttamalla asuntolainasi voit kaventaa merkittävästi asumiskuluja

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Kuka voi hakea asuntolainaa?

OP:n asuntolainaa voivat hakea kaikki pankin asuntolainatuotteista kiinnostuneet. Hakemus ei edellytä olemassa olevaa OP-asiakkuutta, ja lainahakemuksen OP:n sivustolla voi tehdä muidenkin pankkien verkkopankkitunnuksia hyödyntäen.

Jos taas olet jo OP-asiakas, asuntolainan hakeminen juuri heiltä voi olla kannattava idea. Omistaja-asiakkaat saavat asuntolainasta jopa satojen eurojen edestä OP-bonuksia, jotka voi hyödyntää esimerkiksi välityspalkkion, vakuutuslaskun tai palvelumaksujen maksamisessa.

Olipa pankin asiakas entuudestaan tai ei, lainan saaminen edellyttää varmaa maksukykyä. Hakemuksessa pyydetyt tiedot esimerkiksi varallisuudesta ja muista mahdollisista lainoista tulee kertoa rehellisesti, ja pankki tarkistaa hakijoiden luottotiedot myös Suomen Asiakastieto Oy:n luottorekisteristä.

Luottotiedottomuus voi muodostua esteeksi asuntolainalle, kun taas esimerkiksi vakituisen työpaikan puuttuminen ei välttämättä estä lainansaantia. OP pyrkii lainahakemuksia käsitellessään saamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan hakijan tilanteesta.

Lainan hintataso, korot, marginaali ja muut kulut

Asuntolaina muodostuu viitekorosta, marginaalista ja lainan veloitukseen liittyvistä kuluista. Euribor-viitekorkoon, yleisimmin 12 kuukauden Euriboriin, sidotun lainan korko vaihtelee korkotilanteen mukaan. Se, kuinka paljon OP:n antaman lainatarjouksen viitekorko poikkeaa keskimääräisestä, riippuu hakijasta. Merkitystä on niin lainanhakijan maksukyvyllä kuin asunnon sijainnillakin.

Marginaali muodostaa oman osansa asuntolainan korosta yhdessä viitekoron kanssa. Se on ikään kuin pankin hinta lainalle. Kun lainojen yleinen hintataso on alhaalla, myös marginaali pysyy alhaalla. Tarkan marginaalin saat tietää kuitenkin vain tekemällä OP:lle lainahakemuksen, sillä marginaali lasketaan yksilöllisesti.

Korot ovat siis alhaalla, mutta viisas varautuu niiden nousuun kaiken varalta. OP tarjoaa asuntolainoihinsa korkokattoa, joilla varmistetaan koron pysyminen tietyissä rajoissa. Korkokaton hinta lasketaan kullekin hakijalle ja lainalle yksilöllisesti. Korkokaton vaihtoehtona on pitkä kiinteä korko, jota tarjotaan Osuuspankin omistaja-asiakkaille.

Viitekoron ja marginaalin lisäksi asuntolainan ottanut maksaa lainan nostamiseen ja hoitamiseen liittyvistä kuluista. OP:n omistaja-asiakkaana voit toisaalta kerryttää OP-bonuksia, ja kattaa kuluja niillä.

OP asuntolainan ehdot

Jotta asuntolainan saaminen olisi mahdollista, hakijalla täytyy olla riittävä maksukyky ja vakuudet. Näistä kerromme tarkemmin täällä: Lainaa vakuudella. Omarahoitusosuuden tulee olla vähintään 10 % (ensiasunnossa 5 %) asuntolainan määrästä, ja lisäksi lainan takaisinmaksuun tarvitaan tulovirtaa tai muita todisteita maksukyvystä. Lainaan ja sen takaisinmaksuun liittyy kuitenkin monia muitakin ehtoja.

OP:n asuntolainojen yksityiskohtaiset lainaehdot löydät heidän sivustoltaan. Ehdoissa on määritelty erilaiset lainaan liittyvät käsitteet sekä listattu seuraaviin asioihin liittyviä ehtoja: velan nostamisen edellytykset, korot, maksujen ja palkkioiden muuttaminen, maksupäivän siirtyminen, peruuttamisoikeus, velan ennenaikainen takaisinmaksu, suoritusten kohdentaminen, velan erityiset erääntymisperusteet, luottotietojen käyttäminen ja maksulaiminlyönnistä ilmoittaminen luottotietorekisteriin, pankin oikeus antaa tietoja takaajalle ja pantinomistajalle, ilmoitukset, ilmoitus valuuttakurssimuutoksista, oikeus muutoksiin, vastuu välillisistä vahingoista, ylivoimainen este, valvontaviranomaiset, tuomioistuimen ulkopuoliset oikeussuojakeinot, oikeuspaikka ja sovellettava laki.

Eri ehtoaiheiden alla kerrotaan niin pankin kuin lainanottajankin oikeuksista ja velvollisuuksista. Jos lainanhakija hyväksyy pankin lainatarjouksen, hän hyväksyy samalla myös sen ehdot. Kokonaisuudessaan ehdot ja velkasuhde perustuvat Suomen lakiin.

TUTUSTU MYÖS: Koroton ensilaina

Miten lainaa haetaan suoraan OP:ltä?

OP on tehnyt asuntolainan hakemisesta helppoa, ja paikan päälle konttorille ei tarvitse mennä ennen varsinaista kaupantekoa. Lainahakemuksen voi tehdä helposti verkkopankissa verkkopankkitunnuksia käyttämällä. Hakemus kannattaa tehdä jo asuntoja katseltaessa, sillä on hyödyllistä saada selville lainan mahdollinen enimmäismäärä ja alustavat raamit. Hakemuksen jättäminen ei sido hakijaa mihinkään.

Asuntolainahakemuksen voi tehdä helposti OP:n verkkosivulla. Uuden asunnon hinnasta ei tarvitse olla tarkkaa tietoa. Sen sijaan hakemusta täyttäessäsi sinun tulee kertoa mahdollisimman täsmällisesti varallisuudestasi sekä sinun ja mahdollisten muiden hakijoiden tuloista, menoista ja veloista kuukausikuluineen.

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen pankki tutustuu siihen mahdollisimman pian ja, jos ehdot täyttyvät, antaa alustavan lainatarjouksen. Lainaneuvotteluja voidaan käydä puhelimitse, verkossa tai konttorissa ja jos molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä, olet valmis tekemään asuntokaupat.

Kilpailuttaminen kannattaa

Asuntolainapäätös on monelle elämän suurin taloudellinen päätös, ja sen yhteydessä puhutaan hyvin usein huomattavista rahasummista. OP:n tarjoama asuntolaina on erittäin varteenotettava vaihtoehto, olipa sitten pankin asiakas ennestään tai ei.

Asuntolainaa haettaessa ei kuitenkaan kannata lyödä mielessään lukkoon tiettyä lainanantaja tahoa. Liikkeellä kannattaa olla avoimin mielin ja eri asuntolainatuotteita ja -tarjouksia vertailla. Toisin sanoen lainat kannattaa kilpailuttaa.

Kilpailutuksen avulla lainanottaja voi säästää huomattaviakin summia. Kilpailuttamisella ja vertailulla varmistetaan, että lainanottaja saa mahdollisimman matalan korkomarginaalin, korkokaton ja lisäkulut sekä mahdollisuuden edullisempiin viitekorkoihin, ilmaisiin lyhennysvapaisiin kuukausiin, lainaturvaan ja mahdollisiin muihin alennuksiin.

Kilpailuttamisen voi tehdä pyytämällä itse lainatarjoukset useasta eri pankista ja muilta luotonantajilta. Toinen näppärä vaihtoehto on hyödyntää netistä löytyviä lainavertailupalveluita.

Summarum.fi asuntolainakilpailutuksen apuna

Yksi erinomainen sivusto, jolla asuntolainakilpailutuksen voi tehdä, on summarum.fi. Netissä toimiva palvelu säästää lainoja kilpailuttavan aikaa: lainaa hakeva täyttää lomakkeen Summarumin sivulla ja palvelu kilpailuttaa pankit ja muut luotonantajat hakijan puolesta.

Summarum-palvelua voi käyttää kuka tahansa. Asuntolainatarjousten saamisen edellytyksenä on asuminen Suomessa ja eduksi katsotaan vakituiset tulot. Epäsäännölliset tulot ja vanhat maksuhäiriömerkinnät eivät välttämättä estä lainansaantia, joten hakemus kannattaa tehdä. Hakemus ei maksa mitään tai velvoita hakijaa mihinkään. Summarumin kautta voit saada tarjouksen myös OP:ltä ja verrata sitä helposti muihin mahdollisiin tarjouksiin.

OP Asuntolainalaskuri

OP:lla on verkkosivuillaan käytössä myös asuntolainalaskuri. OP asuntolainalaskuri mahdollistaa kuluttajalle asuntolainan hinnan realistisemman arvioimisen. Asuntolainalaskureiden avulla kuluttaja kykenee esimerkiksi tarkastelemaan laina-ajan sekä lainasumman vaikutusta lopullisiin lainakustannuksiin.

OP asuntolaina kokemuksia

OP asuntolaina kokemuksia tarkastellessa huomaa heti hyvin selkeästi pankin merkittävyyden. OP on suurimpia Suomessa toimivia pankkialan toimijoita. Lisäksi kerätessä OP asuntolaina kokemuksia nousee välittömästi esiin, että pankin asiakkaiden kokemukset ovat pääosin hyvin positiivisia.

OP on valikoitunut lukuisen kuluttajan asuntolainan tarjoajaksi matalan koron sekä hyvien lainaehtojen johdosta. OP tarjoaa asiakkailleen myös etuuksia liittyen asuntolainan hankkimiseen. Näiden etuuksien tarjoaminen on koettu yhdeksi tekijäksi

Plus IconKilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta asuntolainat – täytä ilmainen hakemus
Asuntolaina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Asuntolainojen kilpailuttamisen yhteydessä sinun kannattaa huomioida myös muut asumiseen liittyvät lainat.

Remonttilaina

Sisustuslaina

Peruskorjauslaina

Tonttilaina Autolaina

Esittelyssä OP Asuntolaina – Usein kysyttyä

Kuka voi hakea OP:n asuntolainaa?
OP:n asuntolainaa voi hakea kuka tahansa asuntolainasta kiinnostunut kuluttaja. Asuntolainan hakeminen OP:lta ei edellytä olemassa olevaa asiakkuutta pankkiin.
Minkälainen omarahoitus OP:n asuntolainaan tarvitaan?
Lainan ehdot vaihtelevat kuluttajakohtaisesti. Omarahoituksen tulee OP:lla olla yleensä kuitenkin vähintään 10 %. Tästä poiketen, ensiasunnon ostajille riittää monissa tapauksissa omarahoitus ainoastaan 5 % asuntolainan määrästä.
Minkälainen on OP:n asuntolainan hintataso?
OP:n asuntolaina muodostuu viitekorosta, marginaalista sekä asiakaskohtaisista lainan veloitukseen liittyvistä kuluista. Viitekorko vaihtelee aina sen hetkisen korkotilanteen mukaan, joten tarkkaa kuluttajakohtaista hintatasoa on mahdoton sanoa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: