Etusivu » Asuntolainan kilpailutus » Esittelyssä Hypoteekkiyhdistys asuntolaina

Esittelyssä Hypoteekkiyhdistys asuntolaina

Hypoteekkiyhdistyksen myöntämä asuntolaina ei välttämättä ole kovin monelle vielä entuudestaan tuttu, joten tutkimme tarkemmin millainen laina ja millaiset ehdot yhdistyksen tarjoamalla lainalla on.
Ladataan lomaketta..

Löydä asuntolainatarjousLöydä edullisin asuntolainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Asuntolainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia.

Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

2
Vertaa asuntolainatarjouksia
Viimeistään seuraavana arkipäivänä hakemuksen lähettämisestä saat sähköpostia siitä, miten hakemuksesi käsittely etenee, sekä siitä mille eri toimijoille lainahakemuksesi on toimitettu.

Tämän jälkeen voit saada yhteydenottoja tai lainatarjouksia suoraan lainanantajilta.
3
Hyväksy asuntolainatarjous
Kun olen vastaanottanut asuntolainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Hypoteekkiyhdistys lyhyt esittely

Hypoteekkiyhdistys on ainoa Suomessa toimiva valtakunnallinen asumiseen erikoistunut luottolaitos. Hypon henkilöasiakkaat saavat kaikki palvelut ilman palkkapankin vaihtoa tai pankkiasioiden keskittämistä. Taloyhtiöille Hypo tarjoaa monipuolista rahoitusta joustavasti, taloyhtiölainoissa huomioidaan nimittäin taloyhtiöiden ja osakkaiden yksilölliset tarpeet.

Hypon myöntämän lainan jälkeen lainanottajasta tulee Suomen Hypoteekkiyhdistyksen jäsen. Jäsenyyteen Hypossa sisältyy etuja, kuten se, että Hypon talletustili toimii sekä edullisena lainanhoitotilinä mutta myös tuottavana säästötilinä.


Miksi kilpailuttaa asuntolainat Summarumilla?

  • Kilpailutat palvelussamme vain yhdellä hakemuksella useita kotimaisia pankkeja
  • Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
  • Kilpailuttamalla asuntolainasi voit kaventaa merkittävästi asumiskuluja

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Minkälaista asuntolainaa Hypolla on tarjolla?

Hypoteekkiyhdistyksen kohdalla asuntolainan vakuudeksi tarjottavan kohteen tulee sijaita joko pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) tai Uudellamaalla, Tampereen, Lahden, Hämeenlinnan, Oulun, Turun, Jyväskylän tai Kuopion kaupungin alueella. Hypo rahoittaa myös yksityishenkilöiden rakentamishankkeita, mutta melko valikoivasti ja käymällä läpi jokaisen tapauksen yksityiskohtaisesti.

Myös asumisoikeusasunto on mahdollista hankkia Hypon asuntolainalla. Hypolla asumisoikeussopimus käy asuntolainan vakuudeksi enintään 80 prosenttiin asti, laskettuna alkuperäisestä asumisoikeusmaksusta. Lainanottajalla tulee olla omia säästöjä vähintään 20 prosenttia alkuperäisestä asumisoikeusmaksusta sekä lisäksi indeksikorotuksen ja muutostöiden osuus.

Hypolta saa myös käänteistä asuntolainaa, eli lainanottaja voi käyttää tässä lainatuotteessa asuntovarallisuutta esimerkiksi asumismukavuuden ehostamiseen. Käänteisessä asuntolainassa Hypo lainaa rahaa velattomia asunto-osakeita vastaan, esimerkiksi näin putkiremontin kustannukset pysyvät hyvin hallinnassa.

Mikä on hintataso?

Asuntolainan hintatason voit määrittää itse helposti Hypon oman laskurin avulla. Asuntolainan hinta koostuu marginaalista, viitekorosta sekä erilaisista lisäkuluista.

Pankit, ja myös Hypo tekee asiakkailleen stressitestin, mikä ei ole niin pelottava asia kuin miltä se kuulostaa. Siinä katsotaan kestääkö asiakkaan maksukyky 6 % koron nousua tulevaisuudessa. Nyt kun korot ovat nousseet, on myös asiakkaiden pystyttävä mukautumaan kustannusten nousuun. Tämä auttaa lainanottajia budjetoimaan talouttaan mahdollisesti arvaamattomien kulujen osalta.

Korko?

Asuntolainan korko määrittyy aina eri tavalla eri lainatarjouksien mukaan. Laskureiden avulla voit itse syöttää haluamasi koron lainalle, ja tarjousten saatuasi valita mieleisesi vaihtoehdon. Asuntolainan korko tarkoittaa yleensä lainan kokonaiskorkoa, jossa on mukana marginaali, viitekorko sekä lainan muut lisäkulut.

Marginaali?

Asuntolainan marginaali tarkoittaa korkoa, jonka pankki on asettanut viitekoron päälle. Marginaali tarkoittaa pankin tai muun luotonantajan korvausta myönnetystä asuntolainasta. Mikäli haluat lainallesi mahdollisimman pienen marginaalin, kannattaa omat tiedot kertoa mahdollisimman perinpohjaisesti. Tämä saattaa nimittäin laskea pankin myöntämää marginaalia.

Pankki haluaa tietää tilanteesi mahdollisimman tarkkaan, sillä marginaaliin vaikuttaa pankin arvio siitä, millä todennäköisyydellä pystyt maksamaan lainasi takaisin.

Muut kulut?

Asuntolainaan kuuluu myös hieman muita kuluja kuin korko ja marginaali. Yleensä lainan lisäkuluihin kuuluu myöskin lainan avausmaksu, sekä tilinhoitomaksu. Lainan avausmaksu peritään lainan myöntämisen yhteydessä ja se on kertaluontoinen. Tilinhoitomaksu on kerran kuukaudessa maksettava, yleensä melko pieni, summa. Lisäksi kulua tulee myös laskutuksesta.

Useammat ihmiset eivät tiedä sitä, että lainoissa olevia piilokuluja on myös mahdollista kilpailuttaa.Kulut ovat kuitenkin pitkällä aikavälillä mahdollisesti suuren kuluerän muodostava summa. Kulut saattavat tehdä asuntolainasta pitkällä aikavälillä kalliin. Sen takia kulut täytyy selvittää koko laina-ajalta etukäteen. Jos koet että lainassasi oon liikaa piilokuluja, kerro se suoraan ja pyydä halvempaa palvelua. Summarumin asuntolainalaskurilla tämä käy todella vaivattomasti.

Muut edut tai ehdot

Asuntolainan kilpailuttaminen on kannattavaa jo pelkästään siitä syystä, että se säästää rahaa. Summarumilla on mahdollista hakea asuntolainatarjous useammalta eri pankilta, joten sinun ei tarvitse hakea lainaa erikseen usealta eri pankilta. Netissä kilpailuttamalla säästät siis huomattavasti aikaa. Voit syöttää laskuriin omat tarpeesi ja toiveesi, sitten vain odotat pankkien lainatarjouksia.

Lainan kilpailuttaminen on mahdollista myös vanhalle tai nykyiselle asuntolainallesi. Voit siis saada paremman lainatarjouksen kuin mikä sinulla on tällä hetkellä.

Mikäli olet ensiasunnon ostaja, Suomen valtio pitää huolen siitä, että hyödyt rahallisesti myös useiden eri etujen kautta. Käsirahan suuruus on pienempi kuin jollain, joka ei hae ensimmäistä asuntolainaa. Saat myös vapautuksen varainsiirtoverosta sekä saat ensiasunnon ostajan korkovähennyksen. Valtio takaa myös ASP-lainan.

Asuntolaina vaatii yleensä vakuuden ollessaan iso laina. Asuntolainan vakuutena toimii osittain asunto itse. Yleisesti asunnon arvo on noin 70% vakuudesta. Tämän vuoksi lainanottaja tarvitsee myös lisävakuuden. Yleisimmät lisävakuudet ovat valtiontakaus, erilaiset talletukset, sijoitukset, muu konkreettinen omaisuus tai lainan takaaja.

Miten hakea?

Lainaa voi hakea Summarumin sivuilla helposti laskuria käyttäen. Syötät laskuriin vain pyydetyt tiedot ja painat ”Hae lainatarjouksia”- nappia. Hakemuksessa on viisi selkeää kohtaa eikä se sido sinua mihinkään. Jos et siis ole tyytyväinen tai muusta syystä haluton ottamaan tarjouksia vastaan, sinun ei tarvitse tehdä yhtään mitään.

Näet tarjouksia usealta pankilta samanaikaisesti, ja voit vertailla niitä keskenään. Tämä on paljon helpompaa kuin saada erikseen tarjoukset usealta eri pankilta ja tutkailla niitä.

Miksi kannattaa käyttää Summarumin asuntolainakilpailutusta?

Summarumin asuntolainakilpailutus tuo sinulle kaikki lainatarjoukset helposti netin välityksellä. Lainalaskuri on helppokäyttöinen ja nopea. Summarum on myös erittäin luotettava sivusto, joka on esiintynyt lukuisissa Suomen uutismedioissa. Palvelu on myös nopeaa ja asiallista.

Summarum on kotimainen, luotettava ja puoleeton vertailu- ja suunnittelupalvelu. Voit siis luottaa siihen, että vaikka lainojen korkojen ynnä muiden asioiden ymmärtäminen saattaa olla haastellista, Summarum pyrkii viestimään asioista selkeästi ja ymmärrettävästi. Sivusto on myös turvallinen eikä antamiasi tietoja käytetä tai anneta kenelle tahansa.

Summarumin sivustolta löydät myös runsaasti helppolukuista tietoa asuntolainoihin, sekä muihin lainoihin liittyen. Sivustolla on kerrottu erittäin selkeästi mitä eri lainoihin littyvissä asioissa käyttävä sanasto tarkoittaa.

Plus IconKilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta asuntolainat – täytä ilmainen hakemus
Asuntolaina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Asuntolainojen kilpailuttamisen yhteydessä sinun kannattaa huomioida myös muut asumiseen liittyvät lainat.

Remonttilaina

Sisustuslaina

Peruskorjauslaina

Tonttilaina Autolaina

Esittelyssä Hypoteekkiyhdistys asuntolaina – Usein kysyttyä

Kuka voi hakea asuntolainaa?
Asuntolainaa voi hakea Suomessa asuva henkilö, jolla on henkilötunnus, hyvin hoidetut raha-asiat eikä maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissaan.
Mikä on asuntolainojen hintataso?
Asuntolainat ovat tällä hetkellä halvempia kuin koskaan alhaisten korkojen ansiosta.
Miten vertailla asuntolainoja?
Asuntolainojen vertaileminen onnistuu helpoiten netissä. Tässä apuna voi käyttää Summarumin kehittämää asuntolainalaskuria, jonka avulla voit vertailla useita eri lainatarjouksia keskenään täyttämällä vain yhden hakulomakkeen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: