Esittelyssä Hypoteekkiyhdistys asuntolaina

Hypoteekkiyhdistyksen myöntämä asuntolaina ei välttämättä ole kovin monelle vielä entuudestaan tuttu, joten tutkimme tarkemmin millainen laina ja millaiset ehdot yhdistyksen tarjoamalla lainalla on.

Kilpailuta asuntolainojen korot

Ladataan lomaketta..

Kilpailuta asuntolainojen korot

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Pankin asuntolainatuotteen esittely

Asuntolainan hakeminen summarumissa on todella helppoa. Täytät vain hakemuslomakkeen, joka ei ole sitova, ja sen voi tehdä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

Seuraavaksi pankit ottavat sinuun yhteyttä liittyen saamiisi lainatarjouksiin. Ollessasi tyytyväinen jonkun pankin myöntämään lainatarjoukseen, voit hyväksyä ja allekirjoittaa sen. Mikäli et ole kiinnostunut mistään tarjouksesta, sinun ei tarvitse tehdä yhtään mitään.

Lainaneuvotteluissa on mahdollista tinkiä itsellesi muun muassa matalampi korkokatto, ilmaisia lyhennysvapaita kuukausia, lainaturvan, oikeuden vaihtaa viitekorkoa kerran vuodessa sekä alennuksia muista pankkipalveluista.


Miksi kilpailuttaa asuntolainat Summarumilla?

  • Kilpailutat palvelussamme vain yhdellä hakemuksella useita kotimaisia pankkeja
  • Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
  • Kilpailuttamalla asuntolainasi voit kaventaa merkittävästi asumiskuluja

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Minkälaista asuntolainaa tarjolla?

Summarumilla voit erittäin helposti syöttää itse lainan määrän, ajan ja sille haluamasi koron. Tämän lisäksi voit määrittää itse lainalle avaus- sekä tilinhoitomaksun. Sen jälkeen painat ”Hae asuntolainaa”- näppäintä ja odottelet tarjouksia yhteistyöpankeilta.

Tarjoukset ovat hieman erilaisia pankeista riippuen. Summarumin avulla voit kuitenkin helposti tutkia lainoja ja sivuston kautta ottaa vaivattomasti selvää, mikä laina olisi juuri sinulle sopiva.


Asuntolainaa tarjoavat pankit ja muut luotonantajat

Kuka voi hakea asuntolainaa?

Asuntolainan hakeminen Summarumilla on mahdollista jos olet vakituisesti Suomessa asuva, vakituiset tulot omaava ja raha-asiasi maksuhäiriöttömästi hoitanut henkilö. Lainan hakeminen on myös mahdollista jos tulosi ovat epäsäännölliset tai maksuhäiriömerkintäsi on vanha. Riittää kun taloutesi on vakaalla pohjalla ja pystyt hoitamaan lainasi takaisinmaksun. Tässä tilanteessa vaihtoehtosi tulevat olemaan kuitenkin hieman rajallisemmat.

Mikä on hintataso?

Asuntolainan hintatason voit määrittää itse helposti laskurin avulla. Asuntolainan hinta koostuu marginaalista, viitekorosta sekä erilaisista lisäkuluista. Asuntolainat ovat tällä hetkellä halvempia kuin koskaan. Asuntolainan hakeminen on tällä hetkellä siis kannattavaa.

Pankit tekevät asiakkailleen myös stressitestin, mikä ei ole niin pelottava asia kuin miltä se kuulostaa. Siinä katsotaan kestääkö asiakkaan maksukyky 6 % koron nousua tulevaisuudessa Kun korko nousee, on myös asiakkaan pystyttävä mukautumaan kustannusten nousuun. Tällä tavoin pankki huolehtii siitä, että asiakas varmasti pystyy maksamaan lainaansa tulevaisuudessa. Tämä auttaa myös asiakasta budjetoimaan mahdollisesti arvaamattomien kulujen kanssa.

Korko?

Asuntolainan korko määrittyy aina eri tavalla eri lainatarjouksien mukaan. Laskureiden avulla voit itse syöttää haluamasi koron lainalle, ja tarjousten saatuasi valita mieleisesi vaihtoehdon. Asuntolainan korko tarkoittaa yleensä lainan kokonaiskorkoa, jossa on mukana marginaali, viitekorko sekä lainan muut lisäkulut. Asuntolainaa hakiessa kannattaa pyrkiä saaman alle 1 % kokonaiskorko.

Marginaali?

Asuntolainan marginaali tarkoittaa korkoa, jonka pankki on asettanut viitekoron päälle. Marginaali tarkoittaa pankin tai muun luotonantajan korvausta myönnetystä asuntolainasta. Mikäli haluat lainallesi mahdollisimman pienen marginaalin, kannattaa omat tiedot kertoa mahdollisimman perinpohjaisesti. Tämä saattaa nimittäin laskea pankin myöntämää marginaalia.

Pankki haluaa tietää tilanteesi mahdollisimman tarkkaan, sillä marginaaliin vaikuttaa pankin arvio siitä, millä todennäköisyydellä pystyt maksamaan lainasi takaisin.

Muut kulut?

Asuntolainaan kuuluu myös hieman muita kuluja kuin korko ja marginaali. Yleensä lainan lisäkuluihin kuuluu myöskin lainan avausmaksu, sekä tilinhoitomaksu. Lainan avausmaksu peritään lainan myöntämisen yhteydessä ja se on kertaluontoinen. Tilinhoitomaksu on kerran kuukaudessa maksettava, yleensä melko pieni, summa. Lisäksi kulua tulee myös laskutuksesta.

Useammat ihmiset eivät tiedä sitä, että lainoissa olevia piilokuluja on myös mahdollista kilpailuttaa.Kulut ovat kuitenkin pitkällä aikavälillä mahdollisesti suuren kuluerän muodostava summa. Kulut saattavat tehdä asuntolainasta pitkällä aikavälillä kalliin. Sen takia kulut täytyy selvittää koko laina-ajalta etukäteen. Jos koet että lainassasi oon liikaa piilokuluuja, kerro se suoraan ja pyydä halvempaa palvelua. Summarumin asuntolainalaskurilla tämä käy todella vaivattomasti. Summarumin sivuilla kerrotaan myös tarkemmin kuluista, jotka yleensä liittyvät asuntolainaan.

Muut edut tai ehdot

Asuntolainan kilpailuttaminen on kannattavaa jo pelkästään siitä syystä, että se säästää rahaa. Summarumilla on mahdollista hakea asuntolainatarjous useammalta eri pankilta, joten sinun ei tarvitse hakea lainaa erikseen usealta eri pankilta. Netissä kilpailuttamalla säästät siis huomattavasti aikaa. Voit syöttää laskuriin omat tarpeesi ja toiveesi, sitten vain odotat pankkien lainatarjouksia.

Lainan kilpailuttaminen on mahdollista myös vanhalle tai nykyiselle asuntolainallesi. Voit siis saada paremman lainatarjouksen kuin mikä sinulla on tällä hetkellä.

Mikäli olet ensiasunnon ostaja, Suomen valtio pitää huolen siitä, että hyödyt rahallisesti myös useiden eri etujen kautta. Käsirahan suuruus on pienempi kuin jollain, joka ei hae ensimmäistä asuntolainaa. Saat myös vapautuksen varainsiirtoverosta sekä saat ensiasunnon ostajan korkovähennyksen. Valtio takaa myös ASP-lainan.

Asuntolaina vaatii yleensä vakuuden ollessaan iso laina. Asuntolainan vakuutena toimii osittain asunto itse. Yleisesti asunnon arvo on noin 70% vakuudesta. Tämän vuoksi lainanottaja tarvitsee myös lisävakuuden. Yleisimmät lisävakuudet ovat valtiontakaus, erilaiset talletukset, sijoitukset, muu konkreettinen omaisuus tai lainan takaaja.

Miten hakea?

Lainaa voi hakea Summarumin sivuilla helposti laskuria käyttäen. Syötät laskuriin vain pyydetyt tiedot ja painat ”Hae lainatarjouksia”- nappia. Hakemuksessa on viisi selkeää kohtaa eikä se sido sinua mihinkään. Jos et siis ole tyytyväinen tai muusta syystä haluton ottamaan tarjouksia vastaan, sinun ei tarvitse tehdä yhtään mitään.

Näet tarjouksia usealta pankilta samanaikaisesti, ja voit vertailla niitä keskenään. Tämä on paljon helpompaa kuin saada erikseen tarjoukset usealta eri pankilta ja tutkailla niitä.

Miksi kannattaa käyttää summarum.fi asuntolainakilpailutusta,

Summarumin asuntolainakilpailutus tuo sinulle kaikki lainatarjoukset helposti netin välityksellä. Lainalaskuri on helppokäyttöinen ja nopea. Summarum on myös erittäin luotettava sivusto, joka on esiintynyt lukuisissa Suomen uutismedioissa. Palvelu on myös nopeaa ja asiallista.

Summarum on kotimainen, luotettava ja puoleeton vertailu- ja suunnittelupalvelu. Voit siis luottaa siihen, että vaikka lainojen korkojen ynnä muiden asioiden ymmärtäminen saattaa olla haastellista, Summarum pyrkii viestimään asioista selkeästi ja ymmärrettävästi. Sivusto on myös turvallinen eikä antamiasi tietoja käytetä tai anneta kenelle tahansa.

Summarumin sivustolta löydät myös runsaasti helppolukuista tietoa asuntolainoihin, sekä muihin lainoihin liittyen. Sivustolla on kerrottu erittäin selkeästi mitä eri lainoihin littyvissä asioissa käyttävä sanasto tarkoittaa.

Plus IconKilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta asuntolainat – täytä ilmainen hakemus
Asuntolaina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Asuntolainojen kilpailuttamisen yhteydessä sinun kannattaa huomioida myös muut asumiseen liittyvät lainat.

Remonttilaina

Sisustuslaina

Peruskorjauslaina

Tonttilaina Autolaina

Usein kysyttyä

Kuka voi hakea asuntolainaa?
Asuntolainaa voi hakea Suomessa asuva henkilö, jolla on henkilötunnus, hyvin hoidetut raha-asiat eikä maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissaan.
Mikä on asuntolainojen hintataso?
Asuntolainat ovat tällä hetkellä halvempia kuin koskaan alhaisten korkojen ansiosta.
Miten vertailla asuntolainoja?
Asuntolainojen vertaileminen onnistuu helpoiten netissä. Tässä apuna voi käyttää Summarumin kehittämää asuntolainalaskuria, jonka avulla voit vertailla useita eri lainatarjouksia keskenään täyttämällä vain yhden hakulomakkeen.