Yritysrahoitus ja sen järjestäminen on yritystoiminnan käynnistämisessä yleisin kynnyskysymys. Tässä artikkelissa käymme läpi peruslähteet, joista voi saada rahaa yritystä perustaessa tai liiketoimintaa kehittäessä. Lue lisää.

Yrityslainat.fi rahoittaa
Yrityslainat.fi välittää vertaislainoja yritysten tarpeisiin. Tutustu heti ja hae yrityslainaa!

Oma pääoma

Oma pääoma on yrityksen perustamisen kulmakivi. On vaikea aloittaa yritystä pelkällä vieraalla pääomalla. Omalla pääomalla on useita rooleja yrityksen käynnistämisessä. Alussa muuta rahoitusta ei ole, joten omilla säästöillä tai muulla omaisuudella homma polkaistaan käyntiin. Ja sijoittajia houkuteltaessa oma pääoma toimii takeena siitä, että yrittäjä on tosissaan ja sitoutunut yritykseensä.

Vieras pääoma

Pidemmän päälle yrittäjä tarvitsee myös ulkopuolista rahoitusta. Tällöin kuvioon astuu vieras pääoma.

Pankki on usein luotettava lähde vieraalle pääomalle. Ikävä kyllä pankkilainan hankkiminen on monille aloitteleville yrittäjille vaikeaa, koska rahahanat ovat tiukassa. Oma liiketoimintasuunnitelma pitää osata markkinoida taitavasti rahoittajatarjokkaille, sillä yritysrahoituksesta käydään veristä kamppailua. Laskelmien on oltava konkreettisia ja herättää luottamusta.

Yrityslainoille vaaditaan usein myös vakuudet. Vakuuksiksi kelpaa irtain tai kiinteä omaisuus sekä erilaiset takaukset, kuten henkilötakaus. Yrityksen perustajien yksityisomaisuus saattaa olla tarpeen asettaa vakuudeksi. Tämä myös jälleen luo vaikutelmaa yrittäjien sitoutuneisuudesta projektiinsa.

Pankkilainan vakuudeksi voi olla mahdollista saada edullinen takaus Finnveralta, joka tukee suomalaista liiketoimintaa.

Tulorahoitus

Tulorahoitus on liiketoiminnan kautta tapahtuva rahoitusmuoto. Tällöin myyntivoitoilla rahoitetaan yrityksen toimintaa ja laajenemista. Vasta pidemmälle edenneet yritykset voivat turvautua tulorahoitukseen.

Laskut rahaksi -palvelut ja factoring

Tulorahoitusta voi hallinnoida erilaisilla rahoituspalveluilla, joista tunnetuimpia ovat factoring tai laskut rahaksi -palvelut.

Yritys voi solmia rahoitusyhtiön kanssa factoringsopimuksen. Tällöin kaikki yrityksen myyntisaatavat siirretään rahoitusyhtiön harteille. Yritys saa rahat nopeasti käyttöönsä ja rahoitusyhtiö perii välistä provision. Osassa tapauksista factoringia harjoittava rahoitusyritys myös kantaa luottotappion riskin ja hoitaa perinnän, toisinaan taas nämä lankeavat alkuperäisen yrityksen kontolle.

Laskut rahaksi -palvelut ovat yleistyvä vaihtoehto factoringpalveluille. Laskut rahaksi -palvelut toimivat netissä ja ostavat yritysten myyntisaatavia jopa yksittäisinä. Tämä tekee palveluista perinteistä factoringia ketterämpiä ja mahdollistavat joustavan reagoimisen tilanteissa, joissa asiakas haluaa pitkää maksuaikaa.

Yrittäjän tuet

Starttiraha on merkittävä aloittelevan yrittäjän tuki. Sen avulla yrittäjä voi keskittyä täysin yritystoimintaan. Starttiraha edellyttää siirtymistä kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

Muita sinun yrityksellesi mahdollisia rahoitusmuotoja kannattaa kysyä paikalliselta ELY-keskukselta.

Rahoittaja-yritysluotto jopa 50 000 €
Yrityslaina 1000 – 50 000 €. Helppo haku verkossa ja nopea päätös. Tutustu nyt!

Netin yrityslainat

Netissä toimii yhä enemmän pieniä ja keskisuuria lainoja tarjoavia verkkosivustoja. Nämä ovat eräänlaisia yritysten pikavippejä eikä niiden varaan kannata paljoakaan rakentaa.

Tunnettuja esimerkkejä netin yrityslainoista ovat mm. seuraavat:

  • Yrityslainat.fi välittää yritysten vertaislainoja, joiden suuruus on vähintään 2000 euroa. Matalin mahdollinen nimelliskorko on 4 %, mutta yleensä moninkertaisesti enemmän. Palvelun käyttö vaatii tiliotteiden ja verotuspäätösten lähettämistä sähköisessä muodossa.
  • Ferratum Business on 2000-5000 euron suuruisia yritysluottoja kauppaava verkkopalvelu. Yrityksen pitää olla ollut toiminnassa vähintään kaksi vuotta ennen lainan hakemista ja sen liikevaihdon pitää olla yli 75 000 euroa.
  • Rahoittaja tarjoaa 1000 – 50 000 euron suuruisia lainoja. Luottoa haetaan verkkolomakkeella. Laina on vakuudeton, mutta edellyttää yrittäjää asettamaan sen tueksi henkilötakauksen – eli jos maksu ei onnistu, laina siirtyy yrittäjän harteille. Rahoittajan lainojen hinnat ovat oletettavasti korkeita, mutta tarkkoja hinnastoja ei verkkosivulta löydy.
  • FIN Yritysrahoitus on pieni ja kallis laina. Sen suuruus on 2000-5000 euroa ja maksuaika 6-24 kuukautta. FIN Yritysrahoitus on Rahoittajan tapaan varustettu henkilötakauksella eikä tiliotteita tarvitse lähetellä.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone