Autoa vuokrattaessa on mahdollista säästää isoja summia. Nyrkkisääntö toki on, että halvalla ei saa hyvää. Mutta monet eivät tiedä, että ihan toimivan kulkuvälineen voi saada käyttöönsä murto-osalla isojen vuokraamoiden hinnoista. Lue vinkit tästä.

Autoja

Mistä halvin vuokra-auto?

(Päivitys 21.2.2018: Huomaa! Kävimme läpi Smart Travelin tämänhetkisen autovalikoiman, ja henkilöautoja on tarjolla hyvin vähän. Tässä artikkelissa esitelty halvin vaihtoehto ei ollut ainakaan tällä hetkellä valikoimassa.)

Itsepalveluvuokraamot ovat kaikkein helpoin halvoista vaihtoehdoista. Suomessa ainakin Smart Travel tarjoaa itsepalveluvuokrausta.

Kaikkein halvimmat Smart Travelin autot maksavat periaatteessa 15,50 euroa vuorokaudelta. Yleensä hinta on kuitenkin vähintään tuplasti tämä. Maksuun lisätään kertaluontoinen 9 euron palvelumaksu.

Auto haetaan parkkipaikalta ja palautetaan samaan paikkaan. Kilometrimäärää ei ole rajoitettu. Autolla voi ajaa vaikka ulkomaille. Varaus suoritetaan netin kautta tai puhelimitse.

Huomaa, että Smart Travelin autot eivät nettikommenttien perusteella vaikuta olevan aina moitteettomassa kunnossa. Kerrotaan jopa tapauksista, joissa auto on levinnyt tien päälle. Jos tämä pieni riski ei aiheuta ahdistusta, Smart Travel on todellakin ällistyttävän halpa vaihtoehto.

Vuokraa auto yksityiseltä

Edullisia vuokra-autoja voi löytää autokorjaamoilta tai erilaisilta ilmoituspalstoilta. Ainakin Tori.fi-palvelun autopalstalla on tarjolla monenlaisia autoja vuokralle. Etenkin asuntoautojen ja minibussien vuokraamiseen palsta on oiva apu.

On kuitenkin erittäin harvinaista löytää yksityiseltä autoa yhtä halvalla kuin esimerkiksi Smart Travelilta. Eräässä ilmoituksessa tarjotaan pientä henkilöautoa hintaan 45 euroa / vuorokausi. Paljoakaan tätä halvemmalla vuokrailmoituksia on vaikea löytää.

Kun vuokraat yksityishenkilöltä, oikeusturvasi on ikävä kyllä heikompi kuin yrityksiltä vuokratessasi. Jos haistat palaneen käryä (kuvaannollisesti tai kirjaimellisesti), ei kannata tarttua tarjoukseen. Auto, joka räjähtää allesi keskellä motaria, ei ole vuokraamisen arvoinen.

Yksinkertaiset ja kohtuuhintaiset vuokraamot

Kohtuuhintaisia vuokraamoja on useita. Niiden hinnat liikkuvat samoilla kieppeillä yksityishenkilöiden vuokraamien ajopelien kanssa. Esimerkiksi Eurorent, Autojeesi ja Budget Autovuokraamo ovat suuria vuokraamobrändejä edullisempia. Jos Smart Travel ei innosta, nämä ovat oikein hyviä vaihtoehtoja, jotka tuovat sinulle jonkin verran säästöä.

Huomioi auton kulutus

Muista että moni vanha auto kuluttaa enemmän polttoainetta. Jos ajat pitkiä matkoja, tämä kannattaa huomioida kokonaiskuluja arvioidessasi. 90-luvulla valmistettu auto ei aina kuluta enempää polttoainetta kuin vastaava malli 2000-luvulta, mutta joissain tapauksissa ero saattaa olla jopa 20 %. Kannattaa aina selvittää etukäteen vuokraamasi mallin peruskulutus.

Vuokra-autojen hintavertailu

Vertaillaan hintoja. Paljonko maksaa henkilöauton vuokraaminen perjantaista sunnuntaihin viikonloppumatkaa varten?

Vuokraamo

Automalli

Hinta 24 h

Hinta pe-su

Smart Travel Opel Corsa 1.4 46 € 74 €
Yksityishenkilö Citroen C1 45 € 90 €
Eurorent Toyota Yaris 52 € 104 €
Hertz Fiat 500L CMMR 138 € 171 €

Vertailun perusteella käy selväksi, että Smart Travel on halvin vaihtoehto, vaikka ei laadukkain. Hinnan puolesta vihoviimeinen vuokrapaikka on iso kansainvälinen vuokraamoketju, kuten Hertz.