Saldo.com on uusi tililuotto, joka vaikuttaa ensisilmäyksellä poikkeavan jonkin verran useimmista muista netin tililuotoista. Millä tapaa Saldo.com on omanlaisena ja onko sitä järkevää hakea? Katso tästä lisää, miten Saldo.com toimii ja mistä löytyy vielä parempaa lainaa.

Hae Saldo.com -tililuotto
Saldo.com on uusi tililuotto. Nosta lainaa jopa 5000 euroa. Hakemus käsitellään välittömästi.

Saldo.com on Tact Financen uusin lainasivusto

Saldo.com on erään Suomen pikavippimarkkinoiden konkarin Tact Financen uusin lainatuote. Turkulainen Tact Finance Oy tunnetaan myös muun muassa Vippi.fi-lainasivuston pyörittäjänä. Tact Finance on kohtuullisen luotettava toimija, tosin ei silti Suomen laina-alan hyvämaineisimpia yrityksiä.

Saldo.com – max. 5000 euron tililuotto

Saldo.com myöntää tililuottoja. Kun useimmat lainasivustot tyytyvät tarjoamaan enintään 2000 tai 3000 euron suuruisia luottotilejä, Saldo.com repäisee ja tarjoaa jopa 5000 euron luottolimiittiä. Netin tililuotoista ainoastaan Euroloan pystyy päihittämään tämän lainasumman.

Saldo.com on melko kohtuullisesti hinnoiteltu

Verrattuna useimpiin netin tililuottoihin Saldo.com on itse asiassa kohtuullisesti hinnoiteltu. Jokaisesta lainatililtä tehdystä nostosta peritään 10 % palkkio, joka on melko keskivertoinen. Ei niin halpa kuin Credit24, mutta toisaalta ei niin kallis kuin Everyday.

Nimellisesti lainan korko on myös edullinen, 29 % vuodessa tai 2,42 % kuussa. Tämä on kuitenkin hieman harhaanjohtavaa. Ilmeisesti netin vakuudettomien tililuottojen uusi trendi on piilottaa osa kuluista kiinteisiin kuukausimaksuihin. Myös Saldo.com on lähtenyt tälle linjalle.

Jos lainaa on lainkaan avoimena, joka kuukausi velallinen joutuu maksamaan 4,90 euron tilinhoitomaksun. Tämä ei ole mitenkään valtava summa sinällään, mutta yhdessä nostoprovision riittää miltei kaksinkertaistamaan todellisen vuosikoron.

Saldo.comin luottotilin todellinen vuosikorko on sivuston mukaan noin 44-55 %. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin monilla kilpailijoilla, mutta ylittää silti Kuluttajalainsäädännössä asetetun 50,5 % rajan. Vaikka Saldo.com ei riko lakia, se sotii lain henkeä vastaan muiden tililuottojen kanssa (poikkeuksena tähän Credit24, joka on todelliselta vuosikoroltaan aina alle 50,5 %).

Lainan takaisinmaksu tapahtuu joko kerralla tai erissä. Maksuerien suuruus on vähintään 150-400 euroa riippuen lainan kokonaismäärästä. Lainan voi maksaa pois myös nopeammin, jolloin se kokonaishinta luonnollisesti laskee, kun kuukausittaisia korkoja ja tilinhoitomaksuja kertyy vähemmän.

Saldo.com -tililuoton hakeminen

Lainaa haetaan netin kautta verkkopankkitunnuksilla. Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias eikä hänellä saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä. Hakijalla tulee myös olla vakituinen osoite Suomessa ja suomalainen pankkitili.

Lainapäätös tehdään välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Saldo.com tekee päätöksiä 24 tuntia vuorokaudessa. Rahat eivät toki siirry tilille yön aikana – se olisi lainvastaista.

Lainan eräpäiväksi voi valita joko kuukauden ensimmäisen päivän tai 15. päivän.

Maksuvapaa kuukausi tarjotaan kerran puolessa vuodessa. Taukoja kannattaa kuitenkin anoa vain, jos niitä oikeasti tarvitsee, sillä ne lisäävät lainan kokonaiskuluja.

Onko Saldo.com järkevä vaihtoehto?

Saldo.comin suurimpana heikkoutena on sen kuukausittainen kiinteä tilinhoitomaksu. Tämä tarkoittaa käytännössä, että mitä pienemmissä erissä luotto maksetaan takaisin, sitä kalliimmaksi se tulee. Tätä kompensoi jonkin verran kohtuullisen matala nimelliskorko.

Saldo.com on aivan kilpailukykyinen tililuotto.

Kannattaa kuitenkin laskea tarkoin oma lainatarve ja hakea sen mukaisesti itselle sopivaa luottoa. Saldo.com on vain yksi vaihtoehto muiden joukossa. Esittelemme alla kolme muuta hyvää vaihtoehtoa netin tililuotoista. Ne sopivat paremmin osalle hakijoista.

Kilpailijan esittely: Credit24 lienee netin halvin tililuotto

Credit24 on voittanut netissä monia tililuottojen hintavertailuja. Se on parhaimmillaan jopa edullisempi kuin monet vakuudettomat kertalainat – jotka yleisesti ottaen ovat huomattavasti tililuottoja halvempia.

Credit24 Joustolimiitti on 100-3000 euron suuruinen tililuotto. Sen nostoprovisio on hyvin matala, 6,95 %. Vuotuinen nimelliskorko on 40,8 %, mutta hyvänä puolena tähän ei lisätä minkäänlaisia kiinteitä kuukausimaksuja. Lainan todellinen vuosikorko on enintään 50,2 %.

Credit24 on suomalaisista netissä myytävistä tililuotoista halvin. Lainaa voi hakea 19 vuotta täyttänyt raha-asiansa hyvin hoitanut henkilö. Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, joten hakemukseen ei tarvita julkista matkapuhelinnumero.

Credit24 Joustolimiitti
Netin halvin tililuotto jopa 3000€.
Ok Money -tililuotto
Ok Money tarjoaa 2100 € tililuoton täysin ilman nostoprovisiota.

Kilpailijan esittely: Ok Money on halpa, jos laina maksetaan pois pikaisesti

Ok Money on halpa tililuotto, mutta vain hyvin tietynlaisilla ehdoilla. Koska Ok Money ei peri nostoprovisiota, se on edullinen, jos lainan maksaa pois noin kuukauden sisällä. Jos lainan sen sijaan maksaa hitaasti kuukausierissä, se on kallis. Joka kuukausi Ok Money kerryttää 6,90 euron verran tilinhoitomaksuja eli se on tässä suhteessa vielä kalliimpi kuin Saldo.com. Lisäksi sen vuosittainen nimelliskorko on huomattavasti kalliimpi, 49 %.

Ok Money ei myöskään ole yhtä joustava kuin Saldo.com, sillä se tarjoaa enintään 2100 euron limiitillä varustettuja luottotilejä.

Ok Moneyn omistaa DFC Nordic, joka hyvämaineinen yritys. Eli jos Ok Moneyn ehdot ja hinnat sopivat sinun lainatarpeeseesi, se voi olla hyvä valinta. Mutta vain hyvin rajatuin ehdoin. Sitä ei kannata ottaa hitaasti pois maksettavaksi.

Kilpailijan esittely: Euroloan tarjoaa netin suurinta tililuottoa

Euroloan poikkeaa edellä esitellyistä kilpailijoista monella tapaa. Sen suurin ongelma on vaikeaus arvioida etukäteen lainan hintaa, sillä Euroloan perii eri asiakkailta eri hintaa. Siinä suhteessa se muistuttaa pankkeja. Tästä syystä Euroloan voi olla markkinoiden halvin tililuotto, jos asiakas vain sattuu olemaan vakavarainen ja tarpeeksi vanha. Nuori ja vähävarainen hakija joutuu maksamaan Euroloanista todella korkeaa hintaa. Nostoprovisio voi olla jopa yli 20 %, joka on täysin sietämätön summa.

Euroloanin paras puoli on sen tarjoamien lainasummien joustavuus. Euroloan tarjoaa ainoana suomalaisen netin tililuottona jopa 10 000 euron luottolimiittiä.

Euroloanista täytyy kuitenkin vielä todeta, että henkilö, joka saa Euroloanilta edullista lainaa korkealla limiitillä on todennäköisesti oikeutettu myös pankkien tarjoamiin jatkuviin kulutusluottoihin. Ja pankit tarjoavat lainaa Euroloania halvemmalla lähes poikkeuksetta. Siksi on epäselvää, kenelle Euroloan oikeastaan on täydellinen vaihtoehto.

Saldo.com lienee monille hakijoille edullisempi – ainakin, jos laina maksetaan pois kohtuullisen lyhyessä ajassa.

Euroloan.fi
Euroloanilta jopa 10 000 € tililuotto helposti netin kautta.