Pikavippi on synonyymi ylihinnoitellulle lainalle. On kuitenkin joitakin nettilainoja, jotka ovat ainakin ensimmäistä kertaa haettuna halvempia kuin pankkilaina. Katso tästä, mistä löytyy ilmaista lainaa.

Hae lainaa
Freedom Rahoitus: Yhdellä lainahakemuksella monta vastausta. Löydä halvin luotto välittömästi.

Voiko ilmaiseen pikavippiin luottaa?

Osa netin lainayrityksistä tarjoaa ilmaista lainaa. Ensikuulemalta tämä voi vaikuttaa epäilyttävältä. Voiko pikavippiyritykseen luottaa, kun se sanoo, että laina on ilmaista.

Totuus on, että kyllä voi. Ilmaiset ensilainat, joita muutama yritys Suomessa tarjoaa, ovat oikeasti ilmaisia, kunhan ne maksetaan pois eräpäivään mennessä. Ja vaikka eräpäivä ylittyisi muutamalla päivällä, siitäkään ei seuraa mitään suurta katastrofia. Ilmaiset lainat ovat ilmaisia, takaisin tarvitsee maksaa vain nostettu lainasumma. Kukin yritys tarjoaa ilmaista lainaa kullekin asiakkaalle vain kerran.

Pidä kuitenkin visusti huolta, että maksat lainat takaisin ajallaan. Tällä tapaa varmistat, että vippi myös pysyy halvempana kuin pankkilaina.

Huomaa, että missään alla listatuissa tapauksissa ilmaisen lainan nostaminen ei sido asiakasta myöhempään asiakkuuteen. Ilmainen laina saa olla se ainoa ja viimeinen laina.

Ferratum Koroton

Ferratum on tunnettu suomalainen lainayritys, joka tarjoaa uusille asiakkailleen 50-300 euron ilmaisia pikavippejä. Lainan maksuaika on 7-30 vuorokautta lainasummasta riippuen. Mitään lisäkuluja tai korkoja ei lainasta koidu vaan takaisin täytyy maksaa ainoastaan nostettu rahasumma.

Muuten Ferratumin lainatuotteet ovatkin kalliita, tosin eivät markkinoiden kalleimpia. Harkitse tarkkaan ennen kuin tartut muihin Ferratumin lainatarjouksiin kuin ilmaiseen Koroton-vippiin.

Ferratum Koroton
Ilmainen pikavippi Ferratumilta.

Vivus

Vivus on latvialaisperäinen lainasivusto, joka on tarjonnut suomalaisille vippejä jo vuosien ajan. Vivus tunnetaan ilmaisesta ensilainastaan, joka on hyvin samanlainen kuin Ferratum Koroton. Ilmaisen lainan suuruus on 10-400 euroa ja maksuaika 7-30 vuorokautta. Myöhästymisestä toki peritään kuluja, mutta jos laina maksetaan takaisin eräpäivään mennessä, sen todellinen korko on nolla prosenttia.

Vivus
Vivus tarjoaa nyt korotonta ensilainaa

Limiitti.fi

Limiitti.fi on Tact Financen omistama tililuotto, jonka limiitti on 2000-3000 euroa. Ensimmäinen nosto lainatililtä on ilmainen eli siitä ei peritä nostoprovisiota, kunhan se ei ylitä 500 euroa. Jos 500 euroa ylittyy, nostosta höylätään pois 15 % osuus, joka tekee lainasta hyvin kallista.

Ilmainen nosto pitää maksaa takaisin noin puolentoista kuukauden sisällä, muuten se siirtyy maksettavaksi tililuoton normaaleissa kuukausierissä ja alkaa kerryttää nimelliskorkoa.

Limiitti.fi
Limiitti.fi-tililuotto 2000-3000 €, ensimmäinen nosto ilmainen

Suomilimiitti

Suomilimiitti on J.W.-Yhtiöiden hallinnoima nettilaina. Kyseessä on 2000 euron tililuotto, josta ensimmäinen nosto on ilmainen aina 1000 euroon saakka. Laina muistuttaa monelta osin Limiitti.fi-lainaa. Sen normaali nostoprovisio on 15 %. Ja jos ilmaista nostoa ei makseta takaisin noin 45 vuorokautta noston jälkeen, se alkaa kerryttää kuukausittaista nimelliskorkoa. Maksa siis laina takaisin ennen ensimmäistä kuukausierääsi.

Suomilimiitti
Suomilimiitti-tililuoton ensimmäinen nosto on ilmainen

Halvin pankkilaina

Tällä hetkellä halvinta vakuudellista pankkilainaa saa Taloustaidon laatiman vertailun perusteella seuraavista kolmesta pankista:

  1. Ålandsbanken, kokonaiskorko 5,10 %, viitekorko ÅAB Prime
  2. Hypoteekkiyhdistys, kokonaiskorko 5,16 %, viitekorko Euribor 12 kk
  3. Helsingin OP, kokonaiskorko 5,50 %, viitekorko Euribor 12 kk
  4. Danske Bank, kokonaiskorko 5,53 %, viitekorko Euribor 12 kk
  5. Aktia, kokonaiskorko 5,88 %, viitekorko Euribor 12 kk

Vertailu perustuu pistokokeisiin, joten se ei ole täysin luotettava. Lainan suuruus on 10 000 euroa ja maksuaika kolme vuotta.

Hae lainaa
Ålandsbanken tarjoaa tällä hetkellä edullisinta vakuudellista kulutusluottoa.

Pankkien vakuudelliset kulutusluotot ovat miltei aina edullisin ja järkevin lainavaihtoehto. Tosin, kuten yllä on todistettu, muutamissa tapauksissa pikavippi voi olla halvempaa kuin pankkilaina – uskomatonta kyllä.