Älypuhelimen ei nykyään tarvitse olla mikään järisyttävä sijoitus, vaan hyviä luureja saa halvallakin. Vertailimme parhaat halvat puhelimet ja asetimme ne paremmuusjärjestykseen eri saroilla. Katso tästä vertailun tulokset.

Tilaa matkapuhelin netistä
Löydät kaikki matkapuhelimet halvimpaan hintaan CDON.FI-verkkokaupasta.

Etsitkö liittymää? Katso Moi Mobiilin ja muiden operaattorien tarjoukset Puhelinliittymat.fi-sivustolta.

Kannattaako hankkia halpa älypuhelin vai lippulaiva?

Suosituimpia yksittäisiä kännykkämalleja ovat vuodesta toiseen kalliit lippulaivapuhelimet. Etenkin Samsungin ja Applen huippukännykät ovat aina suosittuja. Monien vertailujen valossa on myös selvää, että suosikkimallit ovat parhaita. Samsung ja Apple peittoavat kaikki kilpailijansa liki täydellisellä suunnittelullaan. Ne ovat kuitenkin erittäin kalliita, jollei niitä hankita kytkynä yhdessä liittymän kanssa, jolloin hinta voi olla kohtuullinen. Tällaisia tarjouksia on usein muun muassa Saunalahdella ja Telialla.

Halpapuhelimien ominaisuuksia on tietenkin turha vertailla lippulaivoihin suoraan. Kysymys on hinta-laatusuhteesta. Ja tästä näkökulmasta katsottuna lippulaivoja puolet halvemmat älypuhelinmallit ovat täysin kilpailukykyisiä.

Vuodesta toiseen budjettimallien kamerat, prosessorit ja lisäominaisuudet kirivät kiinni huippupuhelimia. Kysymys kuuluukin lähinnä, mitä käyttäjä puhelimelta haluaa: Nykyaikaiset halpispuhelimet ovat ominaisuuksiltaan erittäin tyydyttäviä ja sopivat jopa aika raskaaseenkin käyttöön. Useimmat käyttäjät voisivat aivan hyvin tyytyä parhaisiin halpoihin älypuhelimiin. Sijoitus huippukännykkään ei välttämättä ole järkevää – etenkin, kun puhelin on tuotteena sellainen, että sen arvo putoaa todella nopeasti.

Miten löydetään paras halpa älypuhelin?

Mutta kaikki halvat puhelimet eivät ole samanarvoisia. Osa on täyttä sekundaa, kun taas toiset kykenevät haastamaan osan kalliista lippulaivapuhelimista toden teolla. Miten sitten löytää hyvä puhelin? Tämä riippuu luonnollisesti siitä, mitä käyttäjä tarkalleen ottaen haluaa. Onko tärkeintä hyvä kamera vai kestävä akku?

Halpapuhelimia on vertailtu useinkin kansainvälisissä lehdissä. Vuonna 2017 ehkä kiinnostavimmat tuoreet vertailut löytyivät Tech Radarista ja Daily Expressistä. Seuraavat vertailutulokset ovat yhdistelmä näitä mainioita vertailuja sekä Summarumin toimituksen itsenäistä vertailutyötä.

Jatka lukemista ja selvitä, mikä on paras halpispuhelin.

Paras hinta-laatusuhde: Huawei Honor

Huawei Honor 6A ei ole ehkä markkinoiden paras puhelin, mutta hinta-laatusuhteeltaan se saattaa hyvinkin olla tämän hetken tarjokkaista ykkönen. Edullinen Honor 6A on ulkoiselta designiltaan laadukas. Raskas metallikuori tuntuu tukevalta toisin kuin monien kilpailijoiden köykäiset muoviset vempeleet. Toki raskaus myös tekee siitä hieman kömpelön käsitellä.

Huawei Honor 6A:n parhaita puolia on erinomainen akku ja kohtuullinen kamera. Kolmentoista megapikselin pääkamera toimii erinomaisesti. Värit ovat kirkkaita ja tarkkuus erinomainen. Tämä on ilahduttava yllätys näin halvassa puhelinmallissa.

Taannoinen puhelinmalli Honor 5X loisti lisäominaisuuksiensa puolesta, Honor 6A ei niinkään. Puhelimessa ei ole sormenjäljentunnistinta, toisin kuin monissa kilpailevissa mopotason puhelimissa. Uuden Honorin näyttö on myös heikko edeltäviin Huawein malleihin nähden. 720 x 1280 pikselin resoluutio säästää akkua, mutta ei tarjoa yhtä tarkkaa kuvaa kuin eräät aiempien vuosien Honorit.

Laadukkain kokonaisuus: OnePlus X

Parin vuoden takainen OnePlus X on yhä myynnissä ja se on varsin hyvä sijoitus. Puhelimen perusominaisuudet ovat erinomaiset. Ulkonäöltään OnePlus X ei jää vaikkapa Moto G:stä jälkeen. Siisti metallista ja lasista koostettu kuori on yksinkertaisesti kaunis. Kuten OnePlusin mallit yleensäkin, OnePlus X herättää helposti hämmennystä – miten näin halvalla saa näin kaunista.

OnePlus X:n hyvät puolet eivät kuitenkaan rajoitu pintaan. Puhelinmallin konepuoli on nimittäin luultavasti hintaluokkansa tehokkaimpia. Kolmen gigan työmuisti tekee OnePlus X:stä paljon tasoaan tehokkaamman. Laitteen linjakas muoto helpottaa myös sen käyttöä yhdellä kädellä.

Mainiona lisänä OnePlus X sallii kahden sim-kortin käyttämisen. Viiden tuuman näyttö on hyvä toistamaan tummia sävyjä, mutta ei ole väriskaalaltaan aivan täydellisen tarkka.

Kuten useimmat kilpailijoistaan, myös OnePlus X epäonnistuu kameroiden saralla. Kuvat ovat käyttökelpoisia, mutta eivät erityisen vaikuttavia. Kameran tarkennusominaisuus on onneksi sentään nopea ja näppärä. Heikkoutena voidaan myös pitää sormenjäljentunnistimen puuttumista.

Huipputason akku: Moto E4

Moto E4 ei ole OnePlus X:n tai Huawei Honorin tasoinen, vaikka onkin erittäin hyvä halpispuhelin. Etenkin se on halpa. Ikävänä puolena Moto E4 ei kestä vettä yhtä hyvin kuin vanhempi malli Moto G, jonka saattoi hukuttaa veteen vaikka puoleksi tunniksi.

Sekä Moto E4:n että Moto G:n akku ovat luokassaan erittäin pitkäkestoisia.

Moto G:n huonoimpia puolia ovat suttuinen näyttö – osasyy siihen, että akku kestää pidempään kuin kilpailijoilla. Puhelimesta puuttuu myös monia hyviä lisäominaisuuksia, mutta siinä on sormenjäljentunnistin.

Kamera on tarkkuudeltaan vain 8 megapikseliä ja tuottaa epätarkkoja ja haaleita kuvia.

Tyylikäs mutta tehoton: Bq Aquaris x5

Bq Aquaris x5 ei ole kovin tunnettu puhelin. Malli on kuitenkin edullinen ja tyylikäs. Kuoren voi valita useista värivaihtoehdoista ja alumiinikehys viimeistelee kauniin vaikutelman.

Aquaris on hintaluokkansa paras ainoastaan kameransa osalta. Kuvat ovat tarkkoja ja värikkäitä.

Aquariksen näyttö on melko kirkas, mikä on mukava seikka etenkin ottaen huomioon, että myös sen akku on kohtuullisen kestävä – vaikka ei pystykään kilpailemaan Moto G:n kanssa.

Puhelin on kuitenkin laitteiston osalta tehoton ja hidas. Se ei myöskään omaa mitään merkittäviä lisäominaisuuksia, jotka erottaisivat sen kilpailijoistaan.

Tilaa matkapuhelin netistä
Löydät kaikki matkapuhelimet halvimpaan hintaan CDON.FI-verkkokaupasta.

Kilpailijoistaan jälkeen jäänyt: HTC Desire 626

Vertailumme heikoin malli on HTC Desire 626, joka on jäänyt kilpailijoiden kehityksestä jälkeen. HTC:n hyvä maine laadukkaiden keskihintaisten puhelinten tarjoajana ei ole ehkä enää niin ajankohtainen kuin pari vuotta sitten.

HTC Desire 626 on laitteistoltaan tehoton, sen kamera on epätarkka ja mikään muukaan ominaisuus ei nosta sitä samalle tasolle kilpailijoidensa kanssa. On vaikea kuvitella, miksi kukaan valitsisi HTC:n puhelimen, kun samalla hinnalla on tarjolla useita parempiakin Android-puhelimia.