OK Money on perinteikäs brändi netin kulutusluottojen markkinoilla. Pitkään sivusto oli suljettuna, mutta nyt se on avattu jälleen tililuottoja tarjoavana sivustona. Miten uudistunut OK Money pärjää vertailussa toisen suuren suomalaisen tililuoton Ferratumin kanssa? Lue tästä vertailu.

OK Money tililuotto
OK Limiitti on markkinoiden ainoa tasaerissä takaisin maksettava limiittilaina. Saat käyttöösi 2100 euron jatkuvan luoton.

Kumpi lainayritys on luotettavampi?

OK Money on DFC Nordicin eli entisen suomalaisen Risicumin omistama lainasivusto. DFC Nordic omistaa myös monia muita tunnettuja nettilainatuotteita, kuten Laina.fi ja DFC BlueCard MasterCard. DFC kuuluu nykyään amerikkalaiseen rahoitusalan konserniin ja se on luotettava toimija. Toki DFC:n lainatuotteet ovat melko kalliita – mutta se noudattaa lakia ja kuluttajaviranomaisen ohjeita. Hinnat ilmoitetaan selkeästi eikä perintätavassa ole moittimista.

Myös kotimainen Ferratum on tunnettu ja luotettava yritys. Ferratum on tarjonnut pikavippejä ja tililuottoja suomalaisille jo vuosien ajan ilman ongelmia. Monet DFC:n ja Ferratumin kilpailijat ovat osoittautuneet epäluotettaviksi samaan aikaan, kun nämä yritykset ovat noudattaneet lakia ja samalla laajentaneet toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kumpaankin yritykseen voi luottaa yhtä paljon.

Kumman tililuotto on joustavampi?

Ferratumin tililuoton limiitti on 2000 euroa. OK Money tarjoaa hieman korkeampaa 2100 euron limiittiä. Ferratumin pienin mahdollinen kertanosto on yksi euroa, kun taas OK Moneylta ei voi kerralla nostaa 50 euroa pienempää summaa.

OK Moneyn takaisinmaksu on vaivatonta, koska kuukausierät ovat aina 130 euroa. Myöskään Ferratumin kuukausierät eivät nouse yli 150 euron ennen kuin avoinna oleva lainasumma ylittää 1000 euron rajan.

Kumpi on halvempaa lainaa?

Sekä Ferratum että OK Money ovat melko kalliita lainoja – tosin eivät yhtä kalliita kuin eräät kilpailijansa netissä.

Ferratumin tililuoton nostoprovisio on 12,5 % ja nimelliskorko on vuodessa 103,42 %.

OK Money 49 % vuotuisen nimelliskoron lisäksi poikkeuksellisesti peri lainkaan nostoprovisiota, mutta sen sijaan jokaiseen kuukausittaiseen laskuun lisätään korkea 6,90 euron laskutuslisä, jolla todellinen vuosikorko nousee arviolta 70,47 prosenttiin.

Ferratum saa tällä vertailun osa-alueella erityispisteitä ilmaisesti ensilainasta. Ensimmäistä kertaa Ferratum-lainaa hakevalle myönnetään 50-300 euron ilmainen pikavippi, jolle ei kerry mitään kuluja, kunhan se maksetaan takaisin ajallaan 7-30 vuorokaudessa.

Kumman tililuottoa on helpompi hakea?

Sekä Ferratumin että OK Moneyn luottoa haetaan nettilomakkeella. Kumpikaan laina ei tarvitse vakuuksia eikä takaajia ja maksukykyisyyden tarkistaminen tapahtuu ketterästi netin välityksellä. Siksi ensimmäinen nosto voi olla hakijan tilillä jopa vain minuuteissa hakemuksen aloittamisesta.

OK Moneyn hakijan tulee olla iältään 20-75-vuotias. Ferratumin hakijan pitää olla 21-vuotias, mutta toisaalta yläikärajaa ei ole.

Molempia lainoja myönnetään vain vakituisesti Suomessa asuville henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriöitä.

OK Money tililuotto
OK Limiitti on markkinoiden ainoa tasaerissä takaisin maksettava limiittilaina. Saat käyttöösi 2100 euron jatkuvan luoton.

Ok Money vs. Ferratum: Kumpi on parempi?

Seuraavaan taulukkoon on koottu vertailun tulokset ja laskettu kokonaisarvosana kummallekin tililuottoja tarjoavalla palvelulle.

OK Money Ferratum
Luotettavuus **** ****
Joustavuus **** ***
Edullisuus *** **
Hakeminen **** ***
Kokonaisarvosana **** ***

 

Vertailumme mukaan OK Money on hieman parempi kuin Ferratum, erityisesti hinnoittelunsa ansiosta. Tutustu muihin kulutusluottoihin laskurimme avulla!