Halvimman puhelinliittymän etsiminen ei ole yksinkertaista puuhaa. Liittymäntarjoajilla on tuotteissaan usein väliaikaisia alennuksia. Toisaalta lisäpalvelut, kuten nettiyhteyden nopeus, vaihtelevat suuresti liittymästä toiseen. Kokosimme yhteen Suomen tämän hetken halvimmat puhelinliittymät. Löydä täältä juuri itsellesi sopivin edullinen liittymä.

Halvin liittymä, jos kännykkää ei käytä paljon

Suomen edullisin liittymä lienee tällä hetkellä Globetel Perus. Globetel on 90-luvulta asti toiminut liittymäntarjoaja, jonka puhelut hyödyntävät Soneran kattavaa verkkoa. Globetelin kuukausimaksu on 3,90 €/kk. Puhelut kaikkiin kotimaisiin liittymiin maksavat 4,9 senttiä minuutilta. Myös tekstiviestien hinta on 4,9 senttiä per viesti.

Toinen Globetelin edullinen paketti henkilölle, joka ei puhu valtavan paljon, on Globetel Mini. Kohtuullisen halvalla 7,90 euron kuukausimaksulla asiakas saa 300 minuuttia ilmaista puheaikaa ja 300 tekstiviestiä kaikkiin liittymiin.

Aiemmin halvin isojen operaattorien liittymä oli Sonera Perus, mutta ikävä kyllä toukokuusta 2016 alkaen sitä ei enää myydä. Siispä Globetel Perus on ehdottomasti halvin vaihtoehto vain vähän kännykkää käyttävälle.

Edullisin puhelinliittymä paljon puhuvalle

Paljon puhuvan ei luultavasti kannata ostaa minuuttihinnoiteltua liittymää, vaan maksaa etukäteen maksetuista puhepaketeista. DNA on profiloitunut tarjoamaan rajatonta puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa, mutta tällä hetkellä halvin liittymä paljon puhuvalle löytyy Globetelilta. Heidän rajaton liittymänsä on Globetel Jätti. Se maksaa 14,95 euroa kuussa. Huomaa, että Globetelilta pitää kuitenkin ostaa erikseen nettipaketti tai maksaa megatavukohtaista käyttöhintaa.

Edullisin puhelinliittymä ulkomaille soitettaessa

Runsaasti ulkomaille soittavan kannattaa myös harkita Globetelin liittymiä. Globetel tarjoaa asiakkailleen alennetun hinnan muutenkin edullisesta ulkomaanpuheluiden järjestelmästä. Kotimaan puhelut ja viestit tosin ovat hitusen kalliimpia kuin huippuhalvassa Globetel Perus -liittymässä.

Nykyään on mahdollista soittaa ulkomaille vieläkin halvemmalla Skypen avulla. Tämä kannattaa muistaa vaihtoehtoja punnittaessa. Skypepuhelut edellyttävät kuitenkin nopeaa nettiä, eikä niiden varaan kannata laskea, jollei käytössä ole rajaton 4G-liittymä. Skype on myös arvaamattomampi kuin puhelinverkko.

EU- ja ETA-maissa matkustavan kannalta kesän 2017 liittymäuudistus on muuttanut tilannetta kiinnostavalla tavalla. Etenkin Telia (eli entinen Sonera/Telefinland) on reagoinut uuteen tilanteeseen hyvin ja tarjoaa erinomaisia Euroopan-laajuisia dataliittymiä.

Edullisin 4G-mobiililiittymä

Halvin 4G-mobiililiittymä lienee Moi Mobiili. Sen hinta on yksinkertaisesti 6 euroa kuussa, ja paketti sisältää 4 gigaa dataa. Puhelut maksavat 5,5 senttiä minuutilta ja tekstiviestit samoin 5,5 senttiä kappaleelta. Lisädatan ostaminen tarvittaessa 4 gigatavun katon yli on myös helppoa.

Reippaasti lisää tietoa ja kattavat vertailut löydät osoitteesta puhelinliittymat.fi

Mistä supernopea liikkuva laajakaista halvimmalla?

Halvin 4G-liittymä huippunopealla 300 Mbit/s tiedonsiirrolla löytyy DNA:lta. DNA Rajaton 4G Super on yksi Suomen tehokkaimmista liikkuvista laajakaistoista. Se maksaa 29,90 €/kk ensimmäisen kahden vuoden ajan, jonka jälkeen hinta nousee kymmenellä eurolla. Käyttäjää ei ole kuitenkaan sidottu määräaikaisella sopimuksella, joten liittymää voi vaihtaa koska tahansa haluaa. Liittymän avausmaksu on 3,90 euroa. Puhetta ja viestejä on tarjolla rajattomasti eikä tiedonsiirrolla ole kuukausikohtaista kattoa.

Vertaa liittymät helposti

90546d2f-e10f-49c1-b70e-a0204bcda4dd

Puhelinliittymävertailustamme löydät helposti edullisimman liittymän. Valitse haluamasi ominaisuudet ja vertaa hintoja helposti.

Vertaa liittymät!

Parhaat tarjoukset

dna_log
  1. Apple iPhone 6, 6s alkaen 18,02 eur/kk
  2. 4G netti ja rajattomasti puhetta vain 29,90 eur/kk
  3. Rajaton 3G netti vain 13,90 eur/kk
Katso kaikki DNA:n tarjoukset!
saunalahti_pm_iso
  • Rajattomasti puhetta, viestejä ja nopea 4G netti, vain 24,90€/kk
Katso kaikki Saunalahden tarjoukset!