Lendo on nettipalvelu, joka kilpailuttaa kulutusluotot hakijan puolesta. Se on rantautunut Suomeen Ruotsista. Onko Lendon palvelu hyödyllinen? Kannattaako sitä käyttää? Lue lisää.

Miten Lendo.fi toimii?

Lendo on vastaavanlainen palvelu kuin jo pidempään Suomen markkinoilla toimineet Freedom Rahoitus ja Etua.fi. Näiden yritysten tapaan Lendo Oy ottaa vastaan kuluttajien lainahakemuksia verkossa ja kierrättää niitä yhteistyökumppaniensa kautta. Hakijalle lähetetään parhaat henkilökohtaiset tarjoukset sähköpostitse. Näin on mahdollista kilpailuttaa kulutusluottonsa nopeasti ja ilmaiseksi. Lendo saa tulonsa suoraan lainayrityksiltä eikä kuluttajalta peritä mitään maksua.

HAE LAINAA JOPA 20000 EUR
Lendo.fi – palvelun kautta tavoitat kaikki yhteistyöpankit yhdellä ainoalla lainahakemuksella. Voit hakea lainaa 500 – 20.000 euroa. Lainapalvelun ikäraja on 20 vuotta.

Lainaa haetaan verkkolomakkeella. Siinä hakija kertoo paitsi lainatarpeistaan myös elämäntilanteestaan ja maksukyvystään. Lomakkeessa pitää paljastaa paitsi henkilötiedot myös muun muassa siviilisääty, koulutustaso, lasten lukumäärä, työsuhteen muoto, asumismuoto, kansalaisuus ja nykyisten avoimien luottojen suuruus. Näiden tietojen pohjalta lainayritykset voivat tehdä hyvän arvion hakijan maksukykyisyydestä. Kaikkien tietojen täytyy olla luonnollisesti todenmukaisia. Maksuhäiriömerkintöjä hakijalla ei saa olla. Huomaa, että Lendo.fi ei itse arvioi kenenkään maksukykyisyyttä, vaan vastuu on täysin laina yrityksillä.

Hakija ei sitoudu ottamaan lainaa lähettäessään hakemuksen Lendolle. Hän voi rauhassa miettiä sähköpostitse lähetettyjä kilpailutettuja lainatarjouksia ja päättää omassa tahdissaan, kelpuuttaako hän lainan.

Lainan hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tällaista on Lendon laina

Lendolta saa 500 – 20 000 euron suuruisia lainoja. Lainojen yläraja on siis matalampi kuin Freedom Rahoituksella ja Etua.fi-kilpailutuspalvelulla. Maksuaika on 1-12 vuotta.

Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa. Tämä tulee kyseeseen etenkin suurempia kulutusluottoja haettaessa.

Rahat siirtyvät hakijalle nopeimmillaan muutamassa tunnissa ja hitaimmillaan muutamassa päivässä. Isot lainat ovat yleensä hitaampia kuin pienet.

Lendon avulla on mahdollista ottaa myös järjestelylainaa. Tämä tarkoittaa, että isolla lainalla maksetaan pois pienempiä ja kalliimpia luottoja, jolloin korkokulut pienenevät ja lainan hallinta helpottuu. Järjestelylaina on tarkoitettu henkilöille, joita uhkaavat maksuvaikeudet.

Onko Lendo järkevä palvelu?

Lendon palvelu ei maksa mitään kuluttajalle, joten sen käyttämisestä ei ole haittaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei Lendo lupauksistaan huolimatta ilmeisestikään tee yhteistyötä varsinaisten pankkien kanssa, vaan laina kilpailutetaan kalliimpien luottofirmojen välillä. Lendoa ei siis kannata hyödyntää, jos oma pankki on valmis tarjoamaan kulutusluottoa. Pankilta saatu laina on nimittäin miltei aina halvempaa kuin Lendon kautta haettu. Mutta jos etsinnässä on joka tapauksessa nettilaina, silloin kilpailuttaminen voi olla ihan hyödyllistä.

HAE LAINAA JOPA 20000 EUR
Lendo.fi – palvelun kautta tavoitat kaikki yhteistyöpankit yhdellä ainoalla lainahakemuksella. Voit hakea lainaa 500 – 20.000 euroa. Lainapalvelun ikäraja on 20 vuotta.

Lendo.fi yhteystiedot

Puhelin: 09 6899 8000 (auki ma-to 9:00-17:30 / pe 9:00-15:00)
Email: asiakaspalvelu@lendo.fi

Osoite:
Lendo Oy
Mikonkatu 3
00100 Helsinki