Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Yrityksen taloushallinto

Miten rahoittaa yrityksen perustaminen ja liiketoiminnan aloittaminen?

Kun päätät perustaa yrityksen, on sinun heti alkuun varmistettava, että yrityksen perustamiseen sekä sen käynnistysvaiheeseen on tarpeeksi rahaa. Mikäli sinulla ei ole riittävästi omaa pääomaa, on sinun hankittava ulkopuolista rahoitusta käynnistysvaiheeseen. Sinun tuleekin tehdä taloudelliset laskelmat huolellisesti tarvittavista rahavirroista. Suomessa on paljon vaihtoehtoja yritystoiminnan aloituksen rahoittamiseen, mutta perustamisvaiheessa on myös tärkeää huomioida yhtiömuoto.

Yrityksen perustamista arvioitaessa sinun tulee selvittää huolellisesti rahoitustarve. Paljonko tarvitset rahaa? Mistä voit sitä saada? Mikä on rahan hinta? Perushankintojen lisäksi tämän selvitystyön tulee kattaa 6-12 aloittamisen jälkeen, miten yrittäjän elämä pyörii niin sanotusti oikein päin.

Yrityksen taloushallinto

Yrityksen taloushallinto on monille ihmisille vaativin puoli yrittäjän työssä. Siksi se kannattaa mahdollisimman suuressa määrin ulkoistaa ammattilaiselle. Tällä tapaa yrittäjä pääsee keskittymään ydinosaamiseensa ja säästyy turhalta stressiltä.

Perintä yrityksille

Perintäpalvelut ovat tärkeä osa etenkin runsaasti laskuttavien yritysten kassankiertoa. Oikein järjestetty perintä palvelee yrityksen taloushallintoa ja auttaa myös rakentamaan myönteistä brändiä. Kokosimme tähän oppaan, joka auttaa ymmärtämään, miten perintä yrityksille tapahtuu. Lue lisää alta.

Perintätoimiston valinta

Perintätoimiston valinta ei ole välttämättä helppo tehtävä. Nopeasti katsottuna eroa eri perintätoimistojen on hankala tunnistaa. Vertailua vaikeuttaa myös perintätoimistojen asiakaskohtaisesti räätälöity hinnoittelu. Kirjoitimme pienen oppaan, jonka avulla perintätoimiston valinta on hieman helpompaa. Kelaa alas ja lue vinkit.

Tilitoimiston ja kirjanpitäjän valinta

Tilitoimiston ja kirjanpitäjän valinta ei ole etenkään aloittelevalle yrittäjälle helppoa. On vaikea arvioida, mitä muuttujia valintaa tehdessä pitäisi huomioida. Toisaalta myös tilitoimiston vaihtaminen myöhemmässä vaiheessa voi tuottaa päänvaivaa. Kokosimme joukon hyviä ohjeita tilitoimiston ja kirjanpitän valintaa varten. Jatka lukemista.