Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Verotus

Näin veromuutokset iskevät kuluttajan kukkaroon

Uusi hallitus leikkaa, höylää ja säästää. Kaavaillut veromuutokset iskevät kuluttajiin kuitenkin eri tavoilla. Veronmaksajien keskusliitto on laskeskellut uuden hallituksen kaavailemien verovähennysten ja kiristysten vaikutusta kuluttajan kukkaroon. Lue tästä, millaisia muutoksia sinun taloudelliseen tilanteeseesi uusi oikeistohallitus kaavailee.

Osinkoverotus muuttuu – “Miksei kukaan nosta meteliä?”

Keväällä 2013 hallituksen budjettiriihi ilmoitti uudistavansa osinkoverotusta. Lopputulos oli pöyristyttävä. Sosiaalidemokraattinen valtiovarainministeri esitteli lakimuutoksen, joka rokottaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja vaurastuttaa rikkaita yrittäjiä. Elokuussa ehdotusta hiottiin, mutta ongelmat eivät hävinneet. Mitä ihmettä? Mistä on kyse?

Eläkkeelle ulkomaille

Yhä useammat suomalaiset haluavat asua eläkkeelle astuttuaan ainakin talvet poissa Suomen pimeydestä ja kylmyydestä. Taloudellisesta näkökulmasta tämä on vain hyvä päätös. Suomen ulkopuolella asuva säästää monissa asioissa, jotka Suomessa tulisivat kalliiksi. Vanhus voi myös nauttia monista pohjoismaisen hyvinvointivaltion etuuksista ja samalla tehdä verosuunnittelua. Lue tästä, mitä eri maissa asumisesta voi hyötyä! 

Eläkkeelle ulkomaille Espanja

Yle-vero

 

 

 

Paljon kädenvääntöä ja keskustelua edellyttänyt uusi Yle-vero korvaa tv-lupamaksun 1.1.2013 alkaen. Selvitimme, miten uusi vero toimii ja kuinka kalliiksi se käy veronmaksajalle.
yle

Perinnönjako ja perunkirjoitus

Perinnöt ovat aina enemmän tai vähemmän verottajan suurennuslasin alla. Tästä seuraa perillisille jonkin verran paperityötä. Iso osa siitä aiheutuu perinnönjaosta. Millaista byrokratiaa perintöihin ja niiden verotukseen liittyy? Selvitimme.

Perintö. Kullattu patsas hautausmaalla.

Kotitalousvähennys

Tässä artikkelissa esitellään kotitalousvähennykseen oikeuttavat hankinnat, siihen liittyvät säädökset, sen eväämiseen toisinaan johtavat tekijät, sekä kerrotaan, miten kotitalousvähennystä voi hakea. Katso myös artikkelin puolivälistä taulukko kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä. (Tiedot päivitetty 6.10.2016)

vietto

Myyntivoiton vero

Myyntivoiton vero eli luovutusvoiton vero peritään omaisuuden vastikkeellisesta luovutuksesta. Myyminen ja vaihtokauppa sekä muutamat erityistapaukset kuuluvat myyntivoiton veron piiriin. Tavallinen palkansaaja kohtaa myyntivoiton veron yleensä kiinteistöä myydessään.

 

VEROKARHU

Verotus Suomessa

Kaikissa moderneissa yhteiskunnissa verotus on ratkaisevan tärkeässä osassa pyrittäessä takaamaan yhteisön hyvinvointi. Jokaisen kansalaisen kannattaa perehtyä verotukseen lähemmin paitsi ymmärtääkseen paremmin yhteiskunnan toimintaa myös välttyäkseen maksamasta veroja, jotka eivät hänen maksettavakseen kuulu. Moni ei ymmärrä, että huolellinen verosuunnittelu on eräs tehokkaimpia säästämisen muotoja, etenkin kun verotus on Suomessa varsin ankaraa.

Verotus suomessa