Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Vakuutukset

Kattava vakuutusoppaamme auttaa sinua kun haet autovakuutusta, venevakuutusta, sairasvakuutusta tai mitä tahansa muuta vakuutusta.

Sairasvakuutus

Julkinen sairausvakuutus kattaa tätä nykyä yhä heikommin hoitokulut. Monilla suomalaisilla onkin yksityinen sairausvakuutus. Lue tästä, mitä vakuutus korvaa, millaista hintaa siitä voi odottaa joutuvansa maksamaan ja miksi se ei usein toimi niin hyvin kuin asiakkaat toivoisivat. Lue lisää tästä.

Kotivakuutus

Kotivakuutus on käytännössä välttämättömyys omakotitalossa asuvalle. Se korvaa irtaimistolle ja kiinteistölle sattuvia vahinkoja. Myös monet kerrostaloasujat hankkivat irtaimistovakuutuksen. Osa vuokranantajista suorastaan edellyttää sitä. Lue tästä, miten valitaan paras kotivakuutus. Lue lisää tästä.

Tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus korvaa nimensä mukaisesti tapaturmia. Se on suunnattu vain aikuisille. Tapaturmavakuutus ostetaan yleensä pakettiratkaisuna muiden henkilövakuutusten, kuten kuolemanvaravakuutuksen, kanssa. Lue, mitä tapaturmavakuutus korvaa ja paljonko se maksaa. Lue lisää tästä.

Henkivakuutus

Henkivakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, jonka ottamista miltei jokainen joutuu jossain vaiheessa elämäänsä miettimään. Mitä henkivakuutus kattaa, mitä se maksaa ja kenen sellainen kannattaa ottaa? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaamme nyt. Lue lisää tästä.

Venevakuutus

Venevakuutus on kannattava niin moottori- kuin purjeveneilijällekin. Eri vakuutusyhtiöt tarjoavat hyvin erilaisia ja eri hintaisia venevakuutuksia, joten valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Ilmiselvää parasta ratkaisua ei ole olemassakaan, vaan yhden veneilijän hyvä vaihtoehto ei sovikaan toiselle. Lue täältä, miten hankit sopivan venevakuutuksen halvimmalla mahdollisella hinnalla! Lue lisää tästä.

Autovakuutus

Aloita autovakuutuksen ostaminen lukemalla artikkelin lopusta hintavertailu ja tämän jälkeen tutustu vakuutusyhtiökohtaisiin ehtoihin yhtiöiden verkkosivuilla. Älä valitse ensimmäistä eteen tulevaa vakuutusta, vaan valitse juuri sinulle sopiva paketti. Jos pystyt, hyödynnä vakuutusten keskittämistä ja hanki edullinen henkilövakuutuspaketti. Lue lisää tästä.

Kotivakuutus ilman luottotietoja

Maksuhäiriömerkinnän olemassa olo ei saa ole esteenä kotivakuutukselle. Tämän on Finanssivalvonnan ohje. Kuitenkin vakuutusyhtiöt voivat olla myymättä kotivakuutusta, sillä se on vapaaehtoinen vakuutus. Ainoastaan liikennevakuutus on pakollinen ja näiden vapaaehtoisten vakuutusten osalta on hankalampaa saada vakuutusta. Vakuutusyhtiöt saavat olla myöntämättä kotivakuutusta vedoten asiakkaan maksukykyyn.

Vakuutukset – Älä maksa turhasta.

Vakuutuksia on nykyään vaikka mihin lähtöön. Osa niistä voi olla tarpeellisia, osa hyödyllisiä vain myöntäjälle. Mutta miten pystyt arvioimaan, minkä vakuutuksen tarvitset oikeasti ja minkä vakuutusyhtiön markkinointiosasto saa sinut haluamaan? Lue alta, mitkä vakuutukset ovat fiksuja juuri sinulle ja vältyt turhilta vakuutusmaksuilta.

korot_salama

MYEL – Siis mikä?

Mikä ihme on MYEL? MYEL on maatalousyrittäjäin eläkelaki, jonka perusteella tiettyjen Suomen kansalaisten on hankittava MYEL-eläkevakuutus. Se vastaa yleispiirteiltään palkansaajien TyELiä ja yrittäjien YELiä. Lue tarkemmin.

Karrynpyorat

Omituiset vakuutukset

Vakuutusten suosio kasvaa kasvamistaan ja ihmiset vakuuttavat mitä oudoimpia asioita mitä merkillisimpien sattumusten varalta. Lue tästä, millaiset omituiset vakuutukset käyvät kaupaksi.

 

ZOMBIE

Lainaturvavakuutus

Lainaturvavakuutus, kuten korkokatto, on suuren lainan yhteydessä ostettava keino suojata lainanottaja ikäviltä yllätyksiltä. Sitä käytetään lähinnä asuntolainojen yhteydessä. Lainaturvavakuutuksen idea on pelastaa lainaaja tilanteessa, jossa hän joutuu työttömäksi tai sairaaksi ja ei siksi kykene lyhentämään lainaa sovitussa aikataulussa.

Lainaturvavakuutus, kuten korkokatto, on suuren lainan yhteydessä ostettava keino suojata lainanottaja ikäviltä yllätyksiltä. Sitä käytetään lähinnä asuntolainojen yhteydessä.

YEL – Yrittäjän eläkevakuutus

Yrittäjän pitää järjestää oma eläketurvansa yrittäjän eläkelain mukaisesti. Lue täältä, millaisia ehtoja YEL-maksuihin liittyy, mitä tarkoittaa YEL-työtulo ja miten sen suuruus vaikuttaa yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvaan.

Halkoja

Mikä on seuraeläinvakuutus?

Seuraeläinvakuutus, joka kulkee myös nimellä koiravakuutus, on lemmikin sairaanhoitokuluja korvaava vakuutustyyppi. Sitä kaupataan yleensä osana kotivakuutusta.

Koira

Elämänvaravakuutus

Elämänvaravakuutus on lähinnä vakuutusalan sisällä käytettävä termi, jolla kuvataan tietynlaista tapaa säästää rahaa, yleensä eläkeikää varten. Tavallisesti elämänvaravakuutus hankitaan osana laajempaa henkivakuutuspakettia. Tyypillisin elämänvaravakuutus on säästöhenkivakuutus, mutta myös ps-sopimus ja vapaaehtoinen eläkevakuutus ovat elämänvaravakuutuksia. Miten elämänvaravakuutus toimii ja millä tapaa siitä saa eniten hyötyä irti?

Elämänvaravakuutus on vakuutusalan sisällä käytettävä termi, jolla kuvataan tietynlaista tapaa säästää rahaa eläkeikää varten.

 

Kansainvälinen terveysvakuutus

Nykyään yhä useampi suomalainen elää liikkuvaa elämää maiden rajoista välittämättä. Henkilö ei tällöin välttämättä kuulu minkään maan sosiaaliturvaan, vaan hänen täytyy turvautua kansainvälisiin terveysvakuutuksiin. Kaikeksi onneksi näiden tarjonta on kohtuullisen hyvä, eikä hinta-laatu -suhteessa ole valittamista. Kysellessäsi vaihtoehdoista kotimaisilta tahoilta älä suoralta kädeltä luota heidän tietämykseensä. Kotimainen byrokratia on vuosikymmeniä jäljessä globalisoituneen maailman mahdollisuuksista.

Boxers

Vakuutusten keskittäminen

Vakuutusten keskittäminen on tyypillinen tapa säästää vakuutusmaksuissa ja saada muita uskollisen asiakkaan etuja. Miten keskittäminen tapahtuu? Paljonko keskittämällä voi säästää? Kannattaako keskittäminen?

laiva