Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Talous: säästäminen, sijoittaminen, vakuutukset ja verot

Tässä ovat parhaiten tuottavat rahastot

Rahastosijoittaminen on helppo tapa laittaa ylimääräinen pääoma poikimaan. Mutta rahastoissa on eroja. Tutustuimme viime vuosien tuottavimpiin rahastoihin.

Laskut maksamatta – Mistä apua rahaongelmiin?

Talousvaikeudet ovat ongelma, jonka kanssa meistä suurin osa kamppailee jossain vaiheessa elämää; joku enemmän kuin toinen. Taustalla voi olla monia, usein arvaamattomiakin syitä. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että rahaongelmista selviäminen vaatii oma-aloitteisuutta ja halua selvittää omaa sekasotkultakin vaikuttavaa taloustilannetta. Muistathan, että näiden ongelmien kanssa ei tarvitse kamppailla yksin. Tässä artikkelissa pyrimme neuvomaan laskujen ja kädestä riistäytyneiden menojen kanssa kamppailevaa parhaamme mukaan.

Mitä luottotietojen menetys tarkoittaa?

Yksityisen henkilön maksukyvyn arvioinnissa sekä taloudellisen tilan selvittämisessä käytetään tietoja, mitä tarkoitetaan luottotiedoilla. Henkilön luottotietoja luovutetaan lainan myöntämistä varten, että rahoittajat saavat tietoa hakijan maksukäyttäytymisestä. Tällä pyritään varmistamaan sitä, että lainan hakija pystyy hoitamaan lainansa takasinmaksun, eikä hän ole ylivelkaantunut.

Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti luottotietorekisteristä. Suomessa näitä rekisterinpitäjiä on kaksi Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy. Suomen Asiakastiedolta voi veloituksetta tarkistaa omat luottotiedot kerran vuodessa.

Auto ilman luottotietoja

Vaikka et saisikaan luottotietojen menetyksen vuoksi lainaa pankista, etkä siten täytä tavanomaisten rahoituslaitosten lainan myöntämiskriteereitä, on kuitenkin mahdollista saada laina auton ostoa varten muilta tahoilta. Kuitenkin kannattaa harkita tarkoin, mikäli et ole selvinnyt aiemmin maksuistasi, kannattaako auton oston varten ottaa lainaa, sillä hankinta on mitoitettava realistisesti joka tapauksessa ja sen suhteen kannattaakin käyttää tavanomaista tiukempaa harkintaa, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä Suomen Asiakastiedon ylläpitämässä luottotietorekisterissä.

Vakuutukset – Älä maksa turhasta.

Vakuutuksia on nykyään vaikka mihin lähtöön. Osa niistä voi olla tarpeellisia, osa hyödyllisiä vain myöntäjälle. Mutta miten pystyt arvioimaan, minkä vakuutuksen tarvitset oikeasti ja minkä vakuutusyhtiön markkinointiosasto saa sinut haluamaan? Lue alta, mitkä vakuutukset ovat fiksuja juuri sinulle ja vältyt turhilta vakuutusmaksuilta.

korot_salama

Asuntolainan koron valinta – valitse viisaasti ja säästä

Asuntolainan koron valinta ei ole useimpien asuntoa ja asuntolainaa havittelevien ihmisten päällimmäisenä huolenaiheena. Väärä korko voi kuitenkin tulla vuosien mittaa kalliiksi. Katso tästä, mikä on paras asuntolainan viitekorko ja säästä satoja euroja!

ELA_KEHAAVE

Ensiasunnon ostajan edut

Ensiasunnon ostajaa – ja etenkin nuorta ensiasunnon ostajaa – suositaan erilaisin eduin ja tuin. Tällä tavoin suomalaisia halutaan auttaa vakiinnuttamaan elämänsä, ilmeisesti etenkin perheen perustamisen näkökulmasta. Katso tästä, millaisista yllättävistä hyödyistä ensiasunnon ostaja nauttii!

tornitalo

Asunnon etsiminen – 6 askelta unelmakotiin

Asuntolainasi on alustavasti neuvoteltu ja into löytää unelmien koti on suuri. Tiedät suunnilleen, millaisessa asunnossa haluat elää ja missä päin Suomea. Mutta matkassa on yksi suuren suuri mutka: asunnon etsiminen ei ole mitään kevyttä työtä. Onneksi me olemme koonneet sinulle tienviitat, jotka vievät sinut perille uuteen kotiisi!

ASUNNON ETSIMINEN – 6 ASKELTA UNELMAKOTIIN - kerrostalot

Sijoittaminen – peruskäsitteet ja sanasto

Aktiivinen sijoittaminen on runsaasti aikaa ja osaamista vaativa sijoittamisen muoto, jossa sijoittaja pyrkii reagoimaan tehokkaasti markkinoiden muutoksiin. Pyrkimyksenä parempien sijoituskohteiden valitseminen.

Patsaskatsootaivaalle

Aloita rahastosijoittaminen – 10 kysymystä ja vastausta

Rahastosijoittaminen on turvallisempaa ja helpompaa kuin osakesijoittaminen, mutta hieman vähemmän tuottoisaa. Jos tämä kuulostaa sinulle sopivalta vahitoehdolta, katso alta tarkempia vinkkejä ja aloita rahastosijoittaminen. Tässä 10 kysymystä ja vastausta rahastosijoittamisesta.

purjevene-pohjoisrannan-halkolaiturilla