Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Sijoittaminen

 

Tässä ovat parhaiten tuottavat rahastot

Rahastosijoittaminen on helppo tapa laittaa ylimääräinen pääoma poikimaan. Mutta rahastoissa on eroja. Tutustuimme viime vuosien tuottavimpiin rahastoihin.

Parhaat sijoituskohteet nyt syksyllä 2015

Piensijoittajien kannattaa varjella tarkasti vähiä varojaan nykyisissä epävarmoissa talousolosuhteissa. Heikosti sijoitetut rahat voivat kadota taivaan tuuliin markkinoiden heilahdellessa ja kansantalouksien kaatuessa odottamattomilla tavoilla. Lue lisää parhaista sijoituskohteista juuri nyt.

Sijoittaminen – peruskäsitteet ja sanasto

Aktiivinen sijoittaminen on runsaasti aikaa ja osaamista vaativa sijoittamisen muoto, jossa sijoittaja pyrkii reagoimaan tehokkaasti markkinoiden muutoksiin. Pyrkimyksenä parempien sijoituskohteiden valitseminen.

Patsaskatsootaivaalle

Sijoitushuijaukset

Missä raha liikkuu, siellä ovat läsnä huijarit ja varkaat. Sijoitushuijaukset ovat yleinen ja melko laajasti uutisoitu rikosten laji. Menestyneet sijoitushuijarit voivat voittaa miljoonia euroja. Et ole niin fiksu kuin luulet. Älä anna huijarin näpistää rahojasi. Opettele tunnistamaan sijoitushuijaukset.

koiravakuutus

Aloita rahastosijoittaminen – 10 kysymystä ja vastausta

Rahastosijoittaminen on turvallisempaa ja helpompaa kuin osakesijoittaminen, mutta hieman vähemmän tuottoisaa. Jos tämä kuulostaa sinulle sopivalta vahitoehdolta, katso alta tarkempia vinkkejä ja aloita rahastosijoittaminen. Tässä 10 kysymystä ja vastausta rahastosijoittamisesta.

purjevene-pohjoisrannan-halkolaiturilla

Osakesijoittaminen aloittelijalle – 5 askelta voittoon

Kiinnostaako sinua osakesijoittaminen, mutta et tiedä, miten päästä alkuun? Olet tullut oikeaan paikkaan. Laadimme sinulle yksinkertaisen ja käytännönläheisen oppaan, jonka avulla voit helposti ryhtyä sijoittajaksi ja laittaa pääoman poikimaan. Käytyäsi läpi nämä viisi vaihetta sinulla on käsissäsi voittoa tuottava ja turvallinen osakesalkku.

ORBIT_712x356_BÖRS

Säästöille tuottoa? Sijottaminen aloittelijalle

Kiinnostaako sijoittaminen? Haluaisitko säästöjesi tuottavan enemmän tai ainakin pärjäävän inflaatiolle? Tältä sivulta löydät oppaat, joilla pääset alkuun.

CFA Investment Research Challenge, erinomainen tapa päästä sisälle finanssimaailman syövereihin

CFA Investment Research Challenge on vuosittain ympäri maailmaa järjestettävä opiskelijoille suunnattu sijoitusanalyysikilpailu, johon eri koulujen opiskelijat osallistuvat muodostamalla tiimin. Kilpailun järjestämisestä vastaa joka maan oma CFA yhteisö, joka järjestää myös rahoitusmaailmaan tähtääville korkeatasoista koulutusta. Kaikki joukkueet ympäri maailmaa eivät kuitenkaan analysoi samaa yritystä, vaan joka maassa on oma kohdeyritys. Jokaisessa maassa työ tehdään ja esitetään kuitenkin englannin kielellä. Kilpailussamme loppuun asti etenevät pääsevät ottamaan toisistaan mittaa lopulta maailman finaalissa New Yorkissa

Lyhyt johdanto arvopaperisijoittamiseen – Mitä sijoittaminen on käytännössä ?

Aloittelevalla sijoittajalla voi pyöriä mielessä monenlaisia kysymyksiä, joihin löytyy etsimällä mitä erilaisimpia vastauksia. Ajatuksien selkeyttämiseksi on hyvä pohtia vastauksia joihinkin perustavanlaatuisiin asioihin, jotka tulevat vastaan sijoittelua aloittaessa. Joskus paras tapa on kirjoittaa ajatuksensa paperille ja näin kartoittaa omaa ajatusmaailmaansa arvopaperien suhteen. To do -listat ovat myös hyviä apuvälineitä, jos muistettavaa on paljon. Tässä tekstissä keskitytään kuitenkin siihen, miten aivan konkreettisesti pääsee aloittamaan sijoittamisen.

LYHYT JOHDANTO ARVOPAPERISIJOITTAMISEEN

Eurokriisi

Euro on ollut viime vuodet kriisissä. Osa jäsenmaista on ajautunut toisten armoille taloudellisesti, kun keskuspankki on pyrkinyt erilaisilla laina- ja elvytystoimenpiteillä pitämään konkurssiin ajautuneita jäsenmaita pinnalla. Kreikka, Espanja, Portugali, Italia, Kypros. Kullakin maalla on ollut omat vaikeutensa ja omat keinonsa yrittää selvitä niistä. Mutta mikä on tämän kriisien suman taustalla? Miksi meillä on eurokriisi?

korot_la_hdeedtalo