Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Säästäminen

Tässä ovat parhaiten tuottavat rahastot

Rahastosijoittaminen on helppo tapa laittaa ylimääräinen pääoma poikimaan. Mutta rahastoissa on eroja. Tutustuimme viime vuosien tuottavimpiin rahastoihin.

Puhelimen korjaaminen itse

Moni kohtelee älypuhelimia kertakäyttötavarana, vaikka osan vioista voisi korjata edullisesti ja ilman huoltoon turvautumista.

Laskut maksamatta – Mistä apua rahaongelmiin?

Talousvaikeudet ovat ongelma, jonka kanssa meistä suurin osa kamppailee jossain vaiheessa elämää; joku enemmän kuin toinen. Taustalla voi olla monia, usein arvaamattomiakin syitä. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että rahaongelmista selviäminen vaatii oma-aloitteisuutta ja halua selvittää omaa sekasotkultakin vaikuttavaa taloustilannetta. Muistathan, että näiden ongelmien kanssa ei tarvitse kamppailla yksin. Tässä artikkelissa pyrimme neuvomaan laskujen ja kädestä riistäytyneiden menojen kanssa kamppailevaa parhaamme mukaan.

Mitä luottotietojen menetys tarkoittaa?

Yksityisen henkilön maksukyvyn arvioinnissa sekä taloudellisen tilan selvittämisessä käytetään tietoja, mitä tarkoitetaan luottotiedoilla. Henkilön luottotietoja luovutetaan lainan myöntämistä varten, että rahoittajat saavat tietoa hakijan maksukäyttäytymisestä. Tällä pyritään varmistamaan sitä, että lainan hakija pystyy hoitamaan lainansa takasinmaksun, eikä hän ole ylivelkaantunut.

Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti luottotietorekisteristä. Suomessa näitä rekisterinpitäjiä on kaksi Suomen Asiakastieto Oy sekä Bisnode Finland Oy. Suomen Asiakastiedolta voi veloituksetta tarkistaa omat luottotiedot kerran vuodessa.

Miten rahoittaa häät?

Häiden järjestämiseen kuluu aina rahaa, pidät sitten pienet tai suuret häät. Budjetoiminen harkinnalla kannattaa hyvin. Tilavuokra, tarjoilu, hääpuku, kampaus sekä meikki. Kutsut ja kiitoskortit, kukat ja muuta muodostavat jo oman osansa häihin kuluvasta rahamäärästä, lukuun ottamatta mahdollista esiintyjää ja valokuvaajaa. Mikäli suunnitteilla on myös häämatka, lohkaisee sekin osuutensa budjetista.

Pankkia vaihtamalla voi säästää satoja euroja vuodessa

Pankkipalveluiden hintoja on erittäin vaikea vertailla. Nyt Taloussanomat on kuitenkin teettänyt suuren vertailun kuluttajien iloksi. Mitä siitä selviää? Tiivistämme olennaisen infon. Vaihda pankkia ja säästä selvää rahaa.

Talletukset haihtuvat nyt ilmaan, mutta velallinen tienaa

Euroopan vuosia kestänyt epävakaa taloustilanne on kannustanut Euroopan keskuspankkia pitämään korkonsa matalina. Nyt korot ovat paikoin painuneet jopa negatiivisiksi. Tämä tarkoittaa, että talletuksista peritään rahaa ja velallinen tienaa. Lue lisää.

ASP-korkotukilaina – Oiva tie ensimmäisen omaan kotiin

ASP-korkotukilaina eli asuntosäästöpalkkiotili on valtion tukema säästämismuoto, jonka avulla nuoria asunnonostajia autetaan ja kannustetaan säästämään rahaa asunnon ostamista varten ja saamaan pankilta asuntolainaa. ASP-järjestelmä on melko uusi eivätkä kaikki tunne sen tarjoamia huomattavia etuja. Lue tästä, miten ASP-laina voi hyödyttää sinua.

 

ASP säästäminen

Sähkön kilpailuttaminen

Sähkön kilpailuttaminen on äärimmäisen helppo tapaa säästää rahaa, kiitos Energiamarkkinaviraston. Heidän Sähkön hintavertailu -verkkopalvelunsa on korvaamaton apu kuluttajalle. Kilpailuttamiseen liittyy kuitenkin joitain seikkoja, jotka eivät käy heti selväksi nettivertailun kautta. Lue tästä Summarumin vinkit edullisemman sähkösopimuksen hankkimiseksi.

Vaihda edullisempaan sähkösopimukseen
Saat edullisen sähkösopimuksen lisäksi nyt 50 euron lahjakortin Expertille! Tarjous koskee 18.02.2015 mennessä Fortumin verkkosivuilla tehtyjä Fortum Vakaa -sähkösopimuksia.

Säästä rahaa – osta ulkomailta

Globalisaatio ei tuo mukanaan pelkkiä ongelmia ja haasteita, vaikka silmämääräisesti mediaa seuraava suomalainen voisi näin peloissaan arvellakin. Kuluttajan kannalta yrittämisen kansainvälistyminen ja virtualisoituminen ovat loistavia asioita. Ulkomailta ostaminen on yhä helpompaa ja kannattavampaa. Katso tästä parhaat keinot, joilla päästä nauttimaan globalisaation hyvistä puolista. Säästä rahaa – osta ulkomailta.

LaivaTulee