Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Lainat

Lainaa ilman vakuuksia myöntäviä yrityksiä ja pankkeja on Suomessa lukuisia, eikä tarjonta rajoitu vain pikavipeiksi laskettaviin pieniin, lyhytaikaisiin lainoihin. Nykyään ilman vakuuksia myönnettävät lainat voivat olla suuruudeltaan jopa kymmeniä tuhansia euroja ja tarjonta kattaa sekä perinteisesti tililtä nostettavat että kortilla saatavat lainat.

Edulliset vakuudettomat lainat helposti netistä

Freedom Rahoitus lainaa 500€ – 30000€ yli 25 vuotiaalle. Laina-aika 1 – 12 vuotta. Korko jopa vain 6%.

Hae lainaa tästä!

Halens-laina on vuoden 2014 edullisin kulutusluotto. Lainaa 100€ – 3000€ yli 22-vuotiaalle. Laina-aika 1 – 6 vuotta.

Hae lainaa tästä!

 Rahaa heti tilille – parhaat nopeat luotot

Ferratum.fi tarjoaa täysin ilmaisen pikavipin 300€ asti. Ei korkoja, ei kuluja.  Ikäraja 20v.

Hae pikalaina tästä!

Ostosraha lainaa yli 20-vuotiaalle 400€ – 3000€. Rahat heti tilille. Laina-aika 1 – 5v.

Hae pikalainaa tästä!

Luottokortit ja pankkien vakuudelliset kulutusluotot

Tutustu luottokorttivertailuumme täällä sekä lue lisää pankkien vakuudellisista lainoista täällä.

Asuntolainat

Etua.fi - kilpailuta asuntolaina helposti
Etua.fi kilpailuttaa asuntolainan puolestasi. Yksi hakemus, monta tarjousta. Täytä helppo nettihakemus täällä!

Vakuudettomat lainat ovat matalan kynnyksen lainoja

Rahan lainaaminen on perinteisesti ollut suomalaiselle vaikeaa. Sitkeät mielikuvat pankin mielivallasta ja elinikäisestä velkataakasta elävät mielessämme yhä tänäkin päivänä. Vakuudettomien lainojen rantautuminen Suomeen on kuitenkin tehnyt lainanhausta niin helppoa ja nopeaa, että vanhat kauhukuvat ovat romuttuneet rytinällä. Ei mikään ihme, että lainanhaun vaivattomuutta on pidetty yhtenä syypäänä luottohäiriöiden yleistymiselle, sillä nykyään lainaa myönnetään jo myymälän tiskillä tai sitä voi hakea kätevästi kotoa käsin. Voidaankin sanoa, että vakuudettomat lainat ovat matalan kynnyksen lainoja, joiden hakeminen ei vaadi valmistautumista tai puhelahjoja.

Jos helppo saatavuus voidaankin laajemmin tarkkailtuna leimata huonoksi puoleksi, käytännössä se tekee mahdolliseksi asiat, joista ennen saatoimme vain uneksia. Yllättävät menot eivät enää kiristä vannetta, spontaani ulkomaanmatka onnistuu ilman säästämistä ja pennin venyttämistä, käsiin levinnyt remontti löytää nopeasti rahoituksen, eikä hääbudjetin paisuminen aiheuta nuorenparin ensimmäistä aviokriisiä.

Tämän päivän lainatuotteet

Jokainen tietää pikavippifirmojen myöntämät vipit, mutta harva pikavippejä myöntävä yritys tarjoaa asiakkailleen suurempia luottoja. Melko kattavia summia on toki tarjolla, esimerkiksi yksi Suomen suosituimmista lyhytaikaista lainaa tarjoavista yrityksistä, Ferratum Finland Oy, lupaa entiset lainansa moitteettomasti hoitaneille lainanhakijoille jopa 1500 € lainakaton. Kun lainasumma nousee yli 1000 euron, ja takaisinmaksu onnistuu useammassa erässä ja pidemmällä aikavälillä, voidaankin puhua pikavipin sijaan kulutusluotosta, vaikka virallisesti pikavipillä ja kulutusluotolla ei mitään eroa olekaan. Kulutusluottoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia, ja niitä voivat myöntää rahoitusyhtiöiden lisäksi myös pankit.

Lainaa ilman vakuuksia:

Vakuudettomia lainoja myönnetään myös myymälöissä, vaikka niitä ei aina mielletäkään lainoiksi. Esimerkiksi S-Pankin myöntämä tuoteluotto on sidottu S-ryhmän liikkeisiin, ja sillä voi tehdä 200-5000 euron edestä ostoksia. Monet liikkeet tekevät yhteistyötä rahoitusyhtiöiden kanssa, jolloin asiakas ottaa vakuudetonta luottoa sopiessaan tuotteen osamaksuista. Esimerkiksi Tuohi MasterCard -tililuotto on suosittu rahoitusvaihtoehto, jolla tuotteen voi maksaa useammassa erässä. Luoton ottaminen onnistuu kätevästi ja nopeasti suoraan liikkeessä. Aktiiviraha MasterCard -kortti mahdollistaa luoton käyttämisen suoraan luottotililtä, mutta myös rahan nostamisen automaatista ja siirtämisen luottotililtä pankkitilille.

Pankit myöntävät vakuudetonta joustoluottoa jopa yli 20 000 euroa, ja koska luottokortitkin ovat vakuudetonta lainaa, tulemme kuin huomaamatta eläneeksi luotolle asiaa sen paremmin ajattelematta. Mutta jos lainaa on mahdollista saada niin nopeasti, helposti, ja ilman vakuuksia, mitä hakijalta sitten vaaditaan?

Lainaa ilman vakuuksia – millä ehdolla?

Rahoitusyhtiöt ja pankit määrittelevät omat ehtonsa, joiden mukaan lainapäätös tehdään. Yhteistä kaikille on, ettei lainaa myönnetä alaikäiselle, mutta suurempien lainojen myöntämiselle voi olla ehtona myös yli 20 vuoden ikä ja säännölliset kuukausitulot. Palkan tai eläkkeen ei välttämättä tarvitse olla suuri, mutta tulojen on oltava säännölliset. Pieniä pikavippejä myönnetään elämäntilanteesta riippumatta, kunhan luottotiedot ovat kunnossa. Jos entisiä lainoja on, eikä niistä ole selvinnyt kunnialla, ei yleensä suurempaa luottoa saa.

Korot, kulut ja takaisinmaksu

Vakuudettoman lainan kustannukset koostuvat koroista, jotka usein ovat vakuudellisen lainan korkoja korkeammat, sekä luoton avausmaksusta ja tilinhoitomaksusta. Mitä suurempaa lainaa on hakemassa, sitä tärkeämpää on tarkkailla eri vaihtoehtoja, koska korot voivat vaihdella eri tahojen välillä paljonkin. Myös laina-aikoihin ja takaisinmaksun joustavuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota aina, kun suunnittelee lainan ottoa.

Lainaa ilman vakuuksia myöntäviä yrityksiä ja pankkeja on Suomessa lukuisia, eikä tarjonta rajoitu vain pikavipeiksi laskettaviin pieniin, lyhytaikaisiin lainoihin. Nykyään ilman vakuuksia myönnettävät lainat voivat olla suuruudeltaan jopa kymmeniä tuhansia euroja ja tarjonta kattaa sekä perinteisesti tililtä nostettavat että kortilla saatavat lainat. Vakuudettomat lainat ovat matalan kynnyksen lainoja Rahan lainaaminen on perinteisesti ollut suomalaiselle vaikeaa.

Nyt on tarjolla halpaa autolainaa

Autokaupassa liikkuva lainaraha on tänä syksynä ollut edullista, toisinaan jopa ilmaista. Mutta mistä löytyy halvin autolaina?

(Katso autolainojen hintataulukko alempaa.)

Pikavipit halutaan panna taas kuriin

Kielletäänkö pikavipit? Onko tämä nettilainojen loppu? Lue uusimmat tilannepäivitykset tältä sivulta.

Bank Norwegian -luottokortti

Suurista kulutusluotoistaan tunnettu Bank Norwegian tarjoaa nykyään suomalaisille myös luottokortteja. Kyseessä on ihan kiinnostava uutuus. Mutta kuinka kannattava luottokortti lopulta on kyseessä? Me tutustuimme tuotteeseen.

Creditguru vertaislaina

Creditguru on vähemmän tunnettu vertaislaina. Tutustuimme Creditguruun ja selvitimme, voiko lainayritykseen luottaa. Lue tästä lisää sen toiminnasta. Artikkelin loppuun olemme myös listanneet Creditgurun tunnetuimmat kilpailijat.

Pikavippi.fi ja muut hyvät pikalainat

Pikavippi.fi on vanha ja hyväksi havaittu vippisivusto. Toisin kuin monet muut vanhat pikalainapalvelut, Pikavippi.fi on yhä toiminnassa ja tarjoaa entistä parempia luottoja. Katso tästä, millaista lainaa Pikavippi.fi myöntää.

CashBuddy-kulutusluotto: Näin se toimii

CashBuddy on vakuudeton kertalaina, jota myydään netin kautta suomalaisille. Tutustuimme CashBuddyn kulutusluottoihin ja selvitimme, kannattaako sitä hakea. Lue tulokset tästä.

Tarjoaako Saldo.com -tililuotto jotakin uutta?

Saldo.com on uusi tililuotto, joka vaikuttaa ensisilmäyksellä poikkeavan jonkin verran useimmista muista netin tililuotoista. Millä tapaa Saldo.com on omanlaisena ja onko sitä järkevää hakea? Katso tästä lisää, miten Saldo.com toimii ja mistä löytyy vielä parempaa lainaa.

Rahoittaja-yrityslaina

Rahoittaja-yrityslaina on netin kautta kaupattava yritysrahoituksen muoto. Rahoittaja myös ostaa yrityksiltä b2b-maksusaatavia. Millaisia Rahoittajan palvelut ovat ja kannattaako niitä hakea? Lue tästä.

Bigbank

Bigbank on virolainen pankki, joka Suomessa tarjoaa netistä haettavia kertalainoja sekä kiinteäkorkoisia säästötilejä. Tällaisia ovat Bigbankin tuotteet. Lue ja löydä omasi.

Lyhennysvapaiden vaarat

Useimmat pankit ovat markkinoineet asuntovelallisille aggressiivisesti lyhennysvapaita tänä talvena. Moni on näihin tarjouksiin myös tarttunut. Mutta kannattiko tarttua? Ei välttämättä kannattanut. Lue lisää pitkien lyhennysvapaiden vaaroista.