Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Asuntokauppa

Ensiasunnon_Ostajan_Opas1Jos olet ostamassa ensimmäistä asuntoasi, lue tästä ensiasunnon ostajan opas

ASUNNON ETSIMINEN – 6 ASKELTA UNELMAKOTIIN - kerrostalotSinua saattaa kiinnostaa myös asunnon ostajan opas sekä asunnon myyjän opas.
ASUNTOAIHEESEEN3Tästä artikkelista löydät lisää tietoa asuntolainojen eri korkovaihtoehdoista.

Tämä osio auttaa sinua kun haet asuntolainaa. Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa, tästä löydät lisää tietoa asuntolainan kilpailuttamisesta.

Asuntolainalaskuri

Kilpailuta asuntolainasi helposti

Etsinnässä unelmien asunto – entäpä jos rakentaisin?

Sen oikean löytäminen ei asuntokaupoillakaan aina onnistu käden käänteessä. Jos vastaan tuntuu etsinnöistä huolimatta tulevan ainoastaan kompromissiratkaisuja, joista puuttuu se jokin, on paikallaan esittää itselleen kysymys: entä jos ryhtyisin rakentajaksi?
unelma-asunto

Opas asuntolainan hakijalle

Oletko vaihtamassa kotia tai ostamassa ensimmäistä omistusasuntoa? Kerromme sinulle, mihin seikkoihin sinun kannattaa asuntolainaa otettaessa kiinnittää huomiota. Lue tarkkaan ja säästä!

Asuntolainaopas

Asuntolainojen korkovertailu – Mistä edullisin laina kesällä 2017 ?

Asuntolainan koron valinta ei ole useimpien asuntoa ja asuntolainaa havittelevien ihmisten päällimmäisenä huolenaiheena. Väärä korko voi kuitenkin tulla vuosien mittaa kalliiksi. Mistä korko koostuu? Miten kuluttaja voi parhaiten hyötyä edullisesta korkotasosta ja mitä vaaroja siihen liittyy? Valitse paras asuntolainan viitekorko ja säästä.

 

ASUNTOAIHEESEEN3

ASP-korkotukilaina – Oiva tie ensimmäisen omaan kotiin

ASP-korkotukilaina eli asuntosäästöpalkkiotili on valtion tukema säästämismuoto, jonka avulla nuoria asunnonostajia autetaan ja kannustetaan säästämään rahaa asunnon ostamista varten ja saamaan pankilta asuntolainaa. ASP-järjestelmä on melko uusi eivätkä kaikki tunne sen tarjoamia huomattavia etuja. Lue tästä, miten ASP-laina voi hyödyttää sinua.

 

ASP säästäminen

Asuntolainan kilpailuttaminen

Asuntolainan kilpailuttaminen voi olla eräs elämäsi järkevimmistä taloudellisista päätöksistä. Asuntolaina on yleensä valtavan suuri ja sitä maksetaan takaisin vuosikausia. Kilpailuttamalla lainan voit säästää tuhansia euroja. Hyödynnä Summarumin vinkit ja tee elämäsi järkevin taloudellinen päätös!

Asuntolainan_kilpailuttaminen

Huijaukset asuntokaupassa

Asuntokaupoissa liikkuvat isot rahat. Tästä syystä monenlaiset huijarit ovat alalla aina riesana. Huijauksia on monenlaisia. Osa niistä on valkoisia valheita koskien kiinteistön kuntoa. Toiset, esimerkiksi viime vuosina yleistyneet vuokra-asuntohuijaukset, ovat järjestäytynyttä rikollisuutta. Katso tästä, miten tunnistetaan ja vältetään huijaukset asuntokaupassa.

Asunnon ostaminen: 7 helppoa askelta omaan kotiin

Asunnon ostaminen on eräs tavallisen kuluttajan elämän suurimmista taloudellisista päätöksistä. Asuntoa ei osteta niin kuin mitä tahansa tavaraa. Hyvää ostopäätöstä edeltää pitkä asunnon hakuprosessi sekä asuntolainan kilpailuttaminen. Kun oikea kämppä on lopulta löytynyt ja asuntolaina myönnetty, asunnon kauppakirja voidaan allekirjoittaa. Katso tästä ohjeet oikeaoppiseen asunnon ostamiseen!

sunset

Asuntolainan koron valinta – valitse viisaasti ja säästä

Asuntolainan koron valinta ei ole useimpien asuntoa ja asuntolainaa havittelevien ihmisten päällimmäisenä huolenaiheena. Väärä korko voi kuitenkin tulla vuosien mittaa kalliiksi. Katso tästä, mikä on paras asuntolainan viitekorko ja säästä satoja euroja!

ELA_KEHAAVE

Ensiasunnon ostajan edut

Ensiasunnon ostajaa – ja etenkin nuorta ensiasunnon ostajaa – suositaan erilaisin eduin ja tuin. Tällä tavoin suomalaisia halutaan auttaa vakiinnuttamaan elämänsä, ilmeisesti etenkin perheen perustamisen näkökulmasta. Katso tästä, millaisista yllättävistä hyödyistä ensiasunnon ostaja nauttii!

tornitalo

ASP-säästäminen – hanki asunto edullisesti

ASP-säästäminen on tukikeino, joka auttaa nuoria hankkimaan ensiasuntonsa halvemmalla ja nopeammin. Lyhenne ASP tulee yhdyssanasta asuntosäästöpalkkio. ASP-säästäminen mahdollistaa edullisemman asuntolainan saamisen erilaisten etujen ja julkisesti rahoitettujen tukien avulla. Käy keräämässä omat rahasi pois kiertämästä.

va_litalossa