Factoring on yritysrahoituksen muoto, jossa rahoitusyhtiö tarjoaa yritykselle luottoa yrityksen laskusaatavia vastaan. Lue tästä artikkelista lisää factoringrahoituksesta.

Factoring on laskusaatavien rahoittamista

Factoring on rahoitusyhtiöiden, esimerkiksi pankkien, tarjoama yritysrahoituksen muoto. Siinä yritysmyynnin saatavien avulla lisätään yrityksen käyttöpääomaa esimerkiksi liiketoiminnan nopeaksi kasvattamiseksi tai yrityksen maksukyvyn lisäämiseksi.

Käytännössä factoring tarkoittaa, että yrityksen myyntilaskut siirretään rahoitusyhtiön haltuun. Niitä vastaan rahoitusyhtiö maksaa suoraan yrityksen tilille yleensä 80 % saatavien arvosta – usein vielä samana päivänä, jolloin lasku on lähetetty. Loput 20 % tilitetään, kun laskutettava on suorittanut maksunsa rahoitusyhtiölle.

Yleensä rahoitusyhtiö vastaa perinnästä ja maksuerien seurannasta, eikä alkuperäisen yrittäjän tarvitse huolehtia näistä asioista niin kauan kuin factoringsopimus on voimassa.

Factoring on tavallisesti jatkuva palvelu. Kun yritys tekee factoringsopimuksen, se sitoutuu siirtämään kaikki asiakasyrityksilleen kohdistamansa laskusaatavat rahoitusyhtiön haltuun sopimuksessa etukäteen määritellyillä ehdoilla.

Mitä factoring maksaa?

Factoring voidaan hinnoitella monella eri tavalla riippuen sopimustyypistä. Kukin factoringsopimus solmitaan erikseen yrityksen ja rahoitusyhtiön välillä. Tyypillisiä kuluja ovat laskuja vastaan myönnetyn lainan korko, provisio laskun siirtyessä rahoitusyhtiölle sekä kuukausittaiset tai vuosittaiset palvelumaksut.

Mitä vaihtoehtoja factoringrahoitukselle löytyy?

Factoring on tietysti vain yksi yritysrahoituksen muoto. Pankkilaina on perinteisempi tapa lisätä yrityksen käyttöpääomaa.

Factoringpalveluiden kovin kilpailija löytyy kuitenkin nykyään laskujen myynnistä. Monet rahoitusyhtiöt ostavat yritysten laskuja jopa yksittäin ja saattavat maksaa niistä suoraan 100 prosentin korvauksen tietyin ehdoin.

Factoring häviää laskujen myymiselle etenkin kankeutensa vuoksi. Laskujen myynti on joustava menettely, joka ei vaadi pitkäkestoista sitoutumista yhteistyöhön kyseisen rahoitusyhtiön kanssa. Koska nykyään yhä useammat pienyritykset tarvitsevat yritysrahoitusta nimenomaan lyhytkestoiseen käyttöön, maksusaatavien myyminen on muodostunut yhä suositummaksi.

OSTAMME LASKUSI

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta factoring-rahoitukselle tai yksittäisen laskun myyntiin. Laskut rahaksi -palvelussa yhtiöt, uutta yhtiötä perustavat henkilöt tai yrityskauppaa toteuttavat yhtiöt voivat hakea laskurahoitustarjouksia keskitetysti yhden palvelun kautta. Laskut rahaksi -palvelu on turvallinen, joustava ja nopea tapa tehdä laskurahoitussopimus.

1. Täytä lomake ja odota yhteydenottoja.
2. Sovi yksityiskohdista palveluntarjoajan kanssa.

NOPEA RAHOITUSPÄÄTÖS

  • Laskurahoituspalvelun tarjoaja on teihin yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä puhelimitse tai sähköpostilla.
  • Pieniin alle 1 000 euron laskuihin voit saada rahoituspäätöksen jo samana päivänä.