Diners on perinteinen luottokortti, joka tarjoaa noin 30 päivän korottaman maksuajan lisäksi luottoa ainakin 5000 euron asti. Visaan tai Mastercardiin verrattuna Diners tarjoaa lisäksi palkinto-ohjelman. Lisäksi kaikki Dinersin kortit toimivat pääsylippuna lentokenttäloungeihin.

Diners Clubin perusversion Classicin vaatimuksina ovat yli 30 000 euron vuositulot sekä yli 24-vuoden ikä. Premium-kortin vaatimuksina ovat 28-vuoden ikä ja yli 80 000 euron vuositulot. Hakijan luottotiedoissa ei saa luonnollisesti olla merkintöjä. Opiskelijoiden on mahdollista hakea luototonta Dinersin opiskelijakorttia.

Premium-kortin vuosimaksu on 200 euroa ja rinnakkaiskortin eli perhekortin vuosimaksu 100 euroa. Classic-tason vuosimaksu on 50 euroa ja perhekortin vuosimaksu 20 euroa. Diners-kortit on mahdollista personoida omalla digikuvalla.

Diners-kortin haltijana saat käyttöösi Dinersin 450 lentokenttäloungea. Huonon puolena on se, että laajasta loungeverkostosta huolimatta Suomessa ei ole ainuttakaan Diners Clubin loungea, ei edes Helsinki-Vantaalla. Moni kuitenkin pitää Dinersia korttivalikoimissaan pelkästään loungien takia, sillä 50 euron vuosimaksu ei ole suuri.

Tutustu DFC BlueCard Mastercard -luottokorttiin tästä!

Palkinto-ohjelma Club Reward

Diners Clubin Club Reward –ohjelmassa ostoksesi kerryttävä pisteitä, joilla voit lunastaa palkintoja. Tosin pelkillä pisteillä palkintoja ei voi lunastaa, vaan ostokset veloittavat aina myös kukkaroasi. Esimerkiksi yö Radisson Blu -hotellissa maksaa 63-73 euroa, Iittalan neljä Muumi-lasia noin 20 euroa ja Finnkinon kaksi leffalippua 15,70 euroa. Jokainen näistä palkinnoista kustantaa lisäksi 1000 pistettä. Ehkä käyttökelpoisin palkinto on lahjakortit Royal-ravintoloihin. 84 euron lahjakortin voi lunastaa 1000 pisteen lisäksi 40,50 eurolla ja 50 euron lahjakortin 23,50 eurolla. Lahjakortin avulla voit siis viettää ravintolaillallisen noin puoleen hintaan.

Club Reward –pisteet kertyvät sitä nopeammin, mitä kauemmin olet ollut Diners Club –kortin haltija. Esimerkiksi Premium-tasolla 1.-3. jäsenyysvuotenasi pistekertymäsi on 2 pistettä jokaista kulutettua euroa kohden, mutta kymmenen vuoden jäsenyydellä pisteitä kertyy 2,5 pistettä/euro. Classic-tasolla vastaava kertymä on ensimmäisinä vuosina 1 pistettä ja yli 10 vuoden jälkeen 1,5 pistettä.

Erityisbonukseksi tarjotaan 2000 pistettä, kun ostostesi yhteismäärä ylittää 5000 euroa. Tämän jälkeen ”laskuri” nollaantuu ja sinulla on mahdollisuus saada uudet 2000 pistettä 5000 euron ostosten jälkeen.

Diners Clubin voit myös yhdistää kahden lentoyhtiön bonus-ohjelmaan, joko Finnair Plus –ohjelmaan tai SASin EuroBonus-ohjelmaan. Näissä korteissa ostokset kerryttävät joko Finnairin Plus-pisteitä tai SASin EuroBonus-pisteitä. Uusille Finnair Plus –jäsenille on tarjolla houkuttimena 3000 pistettä ja SASin EuroBonus-jäsenille 2000 pistettä.

Diners Clubin Classic, Premium ja SASin EuroBonus -kortteihin on mahdollista liittää edullinen ja kattava matkavakuutus. Matkavakuutus kuitenkin maksaa 15 euroa vuodessa. Vakuutuksen toimittaa Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalainen.

Mikäli harkitset luottokortin ottamista tai nykyisen korttisi vaihtamista, niin kannattaa tutustua myös American Expressiin.