Creditguru on vähemmän tunnettu vertaislaina. Tutustuimme Creditguruun ja selvitimme, voiko lainayritykseen luottaa. Lue tästä lisää sen toiminnasta. Artikkelin loppuun olemme myös listanneet Creditgurun tunnetuimmat kilpailijat.

Hae lainaa
Freedom Rahoitus: Yhdellä lainahakemuksella monta vastausta. Löydä halvin luotto välittömästi.

Tällaista on Creditgurun vertaislaina

Creditguru on uusi suomalaisille vertaislainoja kaupitteleva verkkosivusto. Creditgurun lainojen suuruus on 20-2250 euroa. Käytännössä lainaa nostavalle avataan tililuotto 2250 euron suuruinen luottotili, jolta nosto tehdään. Tili pysy auki jatkuvasti ja siltä voi siirtää rahaa omalle pankkitilille aina tarpeen mukaisesti. Kun tietty osa lainasta on maksettu pois, se on uudestaan käytettävissä.

Lainan maksuaika on 7-90 päivää.

Lainaa myönnetään hyvin nuorille, jopa vain 18-vuotiaille. Muutenkin lainaehdot ovat hyvin löyhät, joka on omiaan herättämään epäilyksiä luoton hakemisen järkevyydestä.

Paljonko Creditguru maksaa?

Creditgurun perushinta koostuu korosta ja välityspalkkiosta. Nimelliskorko on 49 % vuodessa, joka on joka suhteessa lakisääteisten rajojen sisällä. Koska maksuaika on enintään 3 kk, käytännössä nimelliskorkokulut jäävät sangen mataliksi.

Tämä on kuitenkin vain osa luoton hintaa.

Lainaa nostettaessa peritään 30 % välityspalkkio, joka lisätään maksettavaan lainasummaan. Tuhannen euron luotolle kertyy siis 300 euroa välityspalkkiota. Tämä tekee luotosta kalliin.

Tämän lisäksi Creditguru saattaa kuitenkin periä sangen korkeita lisäkuluja. Esimerkiksi lainahakemuksen peruuttaminen maksaa 15 euroa + korko. Asiakaspalvelun tekemä lisätyö vaikkapa puutteellisten yhteystietojen korjaamiseksi maksaa 50 euroa / tunti. Maksuohjelman muuttaminen maksaa 15-30 euroa.

Onko Creditguru luotettava?

Creditgurua ei voi lähtökohtaisesti pitää luotettavana. Sen omistava Fourfinance (eri yhtiö kuin luotettava ja tunnettu latvialainen 4finance) on ilmeisesti sama porukka, joka tunnetaan jo entuudestaan ylihinnoitelluista ja epäluotettavista kulutusluotoistaan. Fourfinancen aiemmat palvelut, kuten Orkia ja Ottoraha, ovat jääneet kuluttajaviranomaisen hampaisiin.

Creditguru yrittää ilmeisesti vältellä kuluttajaviranomaista nimittämällä pikavippiään vertaislainaksi ja tililuotoksi. Tällä tapaa se voi kiertää tiettyjä vipeille asetettuja vaatimuksia.

Suomi24-keskustelufoorumilla Creditgurusta juorutaan muun muassa seuraavaa:

  • ”Mainostaa kännyköihin. Jakaa mitättömiä ruppusummia korkeilla kustannuksilla. Toiminnan vetäjä ilmeisesti uskoo elävän lain yläpuolella.”
  • ”Mietin vain että onko puhelimeni kaapattu vai onko tämä pulju yksinkertaisesti uskomattoman härski huijareiden sirkus.”
  • ”Älkää koskaan lainatko täältä, piste.”

Jo pelkästään tämän palautteen pohjalta kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin kääntyy Creditgurun puoleen.

Creditguru-vertaislainat sijoituskohteena

Vertaislainoihin sijoittaminen on täysin asiallista riskisijoittamista. Jos haluat panna rahojasi vertaislainoihin, markkinoilla on kuitenkin luotettavampia ja tunnetumpia välittäjiä kuin Creditguru. Laina-ala on häikäilemätön ja alalla on paljon epärehellisiä ihmisiä. Tästä toimii varoittavana esimerkkinä ruotsalainen vertaislainaaja Trustbuddy, joka ajautui vuosi sitten konkurssiin käytettyään väärin sijoittajien rahoja.

Seuraavat kolme kotimaista vertaislainapaikkaa ovat Creditgurua parempia niin kuluttajan kuin sijoittajankin kannalta.

Kolme parempaa vertaislainaa

1. Fellow Finance

Fellow Finance on 500-15000 euron suuruinen vakuudeton kulutusluotto. Maksuaika on 2-7 vuotta. Fellow Finance nimelliskorko on alimmillaan 8 %, mutta yleensä 10-25 %. Tähän lisätään vielä avausmaksu ja kuukausimaksut, jotka nostavat hintaa huomattavasti.

Fellow Finance välittää myös vertaislainamuotoisia yrityslainoja, joiden nimelliskorko on alimmillaan 6 % ja suuruus jopa miljoona euroa.

Hae lainaa
Fellow Finance myöntää jopa 15 000 € kulutusluottoja jopa vain 8 % korolla.

2. Fixura

Fixuran vertaislainat ovat suuruudeltaan 1000-10000 euroa, ja maksuaika on 2-5 vuotta. Lainoista peritään 6-27 % nimelliskorko, johon lisätään 7,5 % avausmaksu ja 5,50 euron kuukausimaksu. Fixuran lainojen todellinen vuosikorko on enimmillään 50 %.

Hae lainaa
Fixura on Suomen vanhin vertaislainayritys. Tutustu tarjontaamme!

3. Lainaaja

Lainaajalta saa 800-6000 euron suuruisia vertaislainoja. Lainalle myönnetään 2-3 vuotta maksuaikaa – tältä osin kyseessä ei siis ole yhtä joustava luotto kuin Fellow Finance ja Fixura. Lainaajan kulutusluottojen hinnoittelu on kuitenkin hyvin samanlaista kuin kilpailijoillakin. Todellinen vuosikorko ei koskaan nouse 49,72 % yli.

Hae lainaa
Lainaajalta nyt max. 6000 euron vertaislainaa kohtuullisilla hinnoilla.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa

Lainojen kilpailuttaminen on järkevää, on sitten kyse vertaislainoista tai muista kulutusluotoista.

Nettilainojen kilpailuttaminen on poikkeuksellisen helppoa. Esimerkiksi Freedom Rahoitus ja Etua.fi ovat ilmaisia kilpailutuspalveluita, joiden kautta edullisimman nettilainan löytäminen on helppoa. Nämä sivustot listaavat vain luotettavaksi tunnettuja sivustoja – huomaa, ettei Creditguru ole listoilla.

Lainan automaattinen kilpailuttaminen onnistuu täyttämällä Etua.fi tai Freedomrahoitus.fi -sivustolla lainahakemus, jonka lähettämisen jälkeen sähköpostiin saapuvat edullisimmat luotettavat kulutusluotot. Lainojen hinnat vaihtelevat pienlainasummista aina 50 000 euroon saakka.

Hae lainaa
Freedom Rahoitus: Yhdellä lainahakemuksella monta vastausta. Löydä halvin luotto välittömästi.
Hae lainaa
Etua.fi – kilpailuta kulutusluotot ja asuntolainat ilmaiseksi