Bank Norwegian on uusi tulokas Suomen kulutusluottomarkkinoilla. Kyseessä on ominaisuuksiltaan erittäin kiinnostava iso, vakuudeton kulutusluotto. Lue tästä, millaista lainaa Bank Norwegian suomalaisille tarjoaa.

Bank Norwegian
Bank Norwegian tarjoaa kulutusluottoa 1000-50000 € ilman vakuuksia.

Mikä on Bank Norwegian?

Bank Norwegian on paremmin lentoyhtiönä tunnetun Norwegianin finanssipuoli. Sitä pyörittää holding-yhtiö Norwegian Finans Holding ASA, jolla ei ole tällä hetkellä muita tehtäviä tai liiketoimia.

Bank Norwegian on nettipankki, joka pyrkii tarjoamaan yksinkertaisia ja kilpailukykyisiä tuotteita yksityisille markkinoille. Se on toiminu tjo pidempään Norjassa ja Ruotsissa, kun taas Suomessa kyseessä on aivan uusi juttu. Bank Norwegian avasi suomenkielisen lainasivustonsa vasta tänä vuonna.

Uusi lainatuote on otettu Suomen nettilainamarkkinoilla ilolla vastaan, sillä kyseessä on sangen kilpailukykyinen kulutusluotto. Alla erittelemme tarkemmin, millaiseen käyttöön Bank Norwegian -laina parhaiten soveltuu.

Lainaa Bank Norwegianilta 1000 – 50 000 €

Bank Norwegian tarjoaa 1000 – 50 000 euron suuruisia kulutusluottoja. Maksuaika on enintään 15 vuotta. Kaikki Bank Norwegianin lainat ovat lähtökohtaisesti vakuudettomia.

Bank Norwegian markkinoi luottojaan myös autolainoina. Tämä ei ole yllättävää ottaen huomioon, että kyseessä on suuri kulutusluotto. Se soveltuu erinomaisesti autorahoitukseen.

Paljonko Bank Norwegianin kulutusluotto maksaa?

Bank Norwegianin lainojen nimelliskorko määrittyy asiakaskohtaisesti. Halvimmillaan nimelliskorko on vain 4,99 % vuodessa, mutta tästä hinnasta on useimpien hakijoiden haaveilla.

Huomaa, että nimelliskoron lisäksi asiakkaalta peritään 45 tai 95 euron suuruinen avausmaksu riippuen lainan suuruudesta. Joka kuukausi pitää myös maksaa lyhennysten lisäksi 5 euron tilinhoitomaksu. Nimelliskorko lasketaan mukaan lainasummaan joka kuukausi.

Kaikkine kuluineen lainan todellinen vuosikorko on siis hieman nimelliskorkoa kalliimpi. Esimerkiksi 10 000 euron laina viiden vuoden maksuajalla kerryttää vuosikorkoa 9,85 % tahtia, jos nimelliskorko on 7,99 %.

Laina maksetaan takaisin kuukausierissä aina kuun 15. päivä. Maksun myöhästyessä viivästyskorko on 7 % ja huomautusmaksu 5 euroa.

Bank Norwegian lupailee, että nopeudestaan huolimatta luotto voi olla kilpailukykyinen kodin kiinnityslainojen eli siis käytännössä asuntolainojen kanssa. Tätä väitettä on syytä epäillä kunnes vahvempaa todistusaineistoa markkinointilupauksen tueksi esitetään. Oletamme, että remonttilainaa on yhä järkevämpää pyytää omalta pankilta kuin Bank Norwegianilta.

Lainan hakeminen

Bank Norwegian nimittää lainojaan pikavipeiksi ja lupaa hakuprosessin olevan nopea. Kulutusluottoa voi hakea pelkällä matkapuhelimella. Tunnistautuminen edellyttää toki niin sanottua vahvaa tunnistautumista, eli verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne ovat tarpeen.

Lainaa haettaessa suoritetaan hakijalle myös maksukyvyn tarkistus ja tarvittaessa häneltä voidaan myös pyytää sähköisessä muodossa tositteita maksukyvyn osoittamiseksi.

Hakemukset käsitellään tiettävästi nopeasti ja päätös saapuu puhelimeen tai sähköpostiin vielä saman päivänä aikana, käytännössä usein miltei välittömästi.

Lainaa ei myönnetä alle 23-vuotiaille. Hakijalla pitää myös olla asumisoikeus Suomessa vähintään 36 kuukauden ajan ennen lainan hakemista. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, lainaa ei myönnetä.

Bank Norwegianilta voi hakea kulutusluottoa myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Yleensä rinnakkaishakija on puoliso. Tämä voi olla erityisen järkevää, jos haetaan isoa lainasummaa. Rinnakkaishakijan avulla lainan hintaa voi helposti painaa alemmas. Rinnakkaishakijan kanssa lainan hakeminen on helppoa. Se onnistuu käytännössä valitsemalla netin lainahakemuksessa kohdan ”Rinnakkaishakija”.

Bank Norwegian toimii myös järjestelylainana

Bank Norwegian on myös profiloitunut järjestelylainojen tarjoajana. Tämä tarkoittaa, että norjalaisyrityksen kulutusluottojen avulla voi yhdistää useita pieniä vippejä tai luottokorttilainoja yhdeksi isommaksi. Järjestelylainan ideana on, että yksi iso laina on helpompi hallinnoida ja maksaa pois kuin monta pientä luottoa. Oikein käytettynä järjestelylaina voi katkaista velkakierteen ja pelastaa luottohäiriöltä ja henkilökohtaiselta konkurssilta.

Järjestelylainaa haetaan samalla tapaa kuin muitakin Bank Norwegianin kulutusluottoja, mutta hakemuksesta valitaan kohta ”maksa muita velkoja”.

Kannattaako Bank Norwegianin kulutusluottoa hakea?

Bank Norwegian on hyvin samanlainen nettilainaaja kuin espanjalainsen Santander-pankki. Molempien pankkien kulutusluotot ovat vakuudettomia ja voivat olla hyvinkin suuria – suurempia kuin suomalaisten kivijalkapankkien suurimmat vakuudettomat lainat. Halvimmillaan molemmat yritykset myös kykenevät kilpailemaan hinnassa kivijalkapankkien, kuten Nordean ja OP:n, kanssa.

Bank Norwegianin kulutusluotto vaikuttaa yrityksen julkaisesti antamien tietojen perusteella hyvin kannattavalta verrattuna useimpiin kilpailijoihin. Todennäköisesti Norwegian ei tosin myönnä lainaa yhtä helposti kuin vaikkapa suomalaiset nettisivustot, kuten Ostosraha ja Risicum.

Bank Norwegian -luottokortti

Luottokortti Bank Norwegianilta
Luottoa 10000 euroon asti – ei vuosimaksua.

Bank Norwegian tarjoaa jo Visa-luottokortteja.

Bank Norwegianin luottokortti kerryttää bonuspisteitä Norwegianin lentoja varten. Ei ole vielä tietoa, kuinka kallis tai edullinen Norwegianin luottokortti tulee suomalaisille olemaan. Useinhan kanta-asiakasohjelmiin sidotut luottokortit ovat luotto-ominaisuuksiltaan keskimäärin kalliimpia kuin pankkien neutraalit luottokortit, mutta poikkeuksiakin löytyy. Norwegianin Visan hinta jää nähtäväksi.

Bank Norwegian myöntää myös talletustilejä

Bank Norwegian tarjoaa lainojen lisäksi myös talletustilejä. Talletustilin avaaminen ei maksa mitään eikä talletusten nostamiselle aseteta rajoituksia. Kyseessä on siis hyvin rento ja vapaamuotoinen tili. Talletukset kuuluvat Norjan talletussuojan piiriin eli talletukset aina 2 000 000 Norjan kruunuun (215 000 €) asti on suojattu pankin konkurssin varalta.

Talletuskorko on 1,75 %. Tämä on oikein hyvä korko nykyisessä matalien viitekorkojen tilanteessa ja vertautuu virolaisen BIGBANKin kansainvälisesti tunnustettuihin talletustileihin.

Bank Norwegian, yhteystiedot

WWW: Yhteydenottolomake
Puhelin: 07532 66 200
Faksi: +47 23 16 38 28

Pääkonttorin osoite Norjassa:
Bank Norwegian AS
Postboks 338
0101 Oslo
Norge